Karneler basıldı mı, ne zaman basılacak? 2. dönem karne tarihi için geri sayım başladı! Karneler saat kaçta dağıtılacak?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
2024-2025 eğitim öğretim yılının sonuna yaklaşılırken milyonlarca öğrenci için karne heyecanı başladı. Yaz tatiline sayılı günler kala, öğrenciler ikinci dönem karnelerini almak için gün sayıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi takvimine göre, 2025 yılı ikinci dönem karneleri 20 Haziran Cuma günü öğrencilere dağıtılacak. KARNELER NE ZAMAN, SAAT KAÇTA DAĞITILACAK? Karne basım süreci ise okullara göre değişiklik gösteriyor. Genellikle karne basımı, dağıtım haftasının başında yani 16-18 Haziran tarihleri arasında tamamlanıyor. Bu yıl karne basım işlemlerinin en geç 18 Haziran Çarşamba günü sona ermesi bekleniyor. Bazı okullarda bu işlem çarşamba gününe kadar devam edebiliyor. Öğrencilerin notları ve devamsızlık bilgileri ise e-Okul sistemi üzerinden veliler tarafından kolaylıkla takip edilebiliyor. Karne dağıtımı genellikle sabah saatlerinde, 08:30 ile 09:30 arasında yapılıyor. Ancak saatler okuldan okula farklılık gösterebilir. Karne basımı ve dağıtımı sürecinde oluşabilecek hata ve karışıklıkları önlemek için velilerin e-Okul sistemi üzerinden bilgileri önceden kontrol etmeleri önem taşıyor. Kesin karne dağıtım tarihleri ve saatleri, öğrencilerin kayıtlı olduğu okul yönetiminden öğrenilebilir. KAYNAK: SABAH

Geri