A
Admin
Yönetici
Yönetici
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, seçim döneminde söz verdiği kültür ve sanat projelerini birer birer hayata geçirmeye devam ediyor. Göreve geldikten sonra kısa sürede kurduğu Karabağlar Kent Tiyatrosu, hem ilçeye yeni bir sanatsal soluk kazandırdı hem de tiyatro alanında istihdam sağlayarak önemli bir sosyal katkı sundu. Bu anlamlı girişimi nedeniyle Kınay, Ege Tiyatrolar Birliği tarafından düzenlenen 6. Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri kapsamında “İzmir Değer Ödülü”ne layık görüldü. “Sanata Nefes Olmak İçin Yola Çıktık” Ödül, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay tarafından Başkan Kınay’a takdim edildi. Törende konuşan Başkan Kınay, “Yaşayan bir kent kurma hedefimiz doğrultusunda Karabağlar Kent Tiyatrosu’nu kuracağımıza dair seçim sürecinde söz vermiştik. Bu sözümüzü bir yıl dolmadan yerine getirdik. Kursiyerlerimiz, tiyatro ekibimiz ve sahnelediğimiz oyunlarla Karabağlar’da hayata nefes olmaya çalışıyoruz. Bu çabanın bir ödüle layık görülmesi bizim için büyük onur,” dedi. Başkan Kınay, kent tiyatrosunun hayata geçirilmesinde emek veren tüm ekibe teşekkür ederek, “Bir yıllık süreçte adım adım ilerledik, şimdi çok daha hızlı adımlarla yol alacağız. Karabağlar’ın her sokağına sanatı ulaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı. “Hayal Gerçeğe Dönüştü” Karabağlar’ın İzmir’in en büyük ilçesi olmasına rağmen uzun yıllar sinema ve tiyatro salonu bulunmadığını hatırlatan Kınay, bu eksikliği gidermek için büyük bir adım attıklarını söyledi. “Bir yıl önce bir hayalle ve umutla yola çıktık. Bugün o hayal gerçeğe dönüştü,” diyen Kınay, 50 yaşındaki bir vatandaşın “Hayatımda ilk defa tiyatroya geldim, iyi ki varsınız” sözünün kendileri için en büyük ödül olduğunu vurguladı. “Karanlığa İnat, Yaşasın Sanat” Sanatın toplumsal dönüşümdeki gücüne inandığını belirten Başkan Kınay, “Kültürle, sanatla, sporla bu ülkenin aydınlık geleceğini birlikte kuracağız. Karanlığa inat, yaşasın sanat!” diyerek konuşmasını tamamladı. Genç Tasarımcıya Ödül Törenin bir diğer dikkat çeken anı ise “Yılın Afiş Tasarımı Ödülü”nün sahibini bulmasıydı. Ödül, başarılı çalışmalarıyla öne çıkan İlknur Karakütük’e Başkan Helil Kınay tarafından takdim edildi. Bülten