A
Admin
Yönetici
Yönetici
Almanya'nın köklü kulüplerinden Borussia Dortmund'a transfer olan 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Jobe Bellingham, kariyer rotasını ve aldığı kararların perde arkasını anlattı. Sunderland'daki başarılı performansının ardından Avrupa devlerinden teklif alan Bellingham, tercihini kardeşi Jude’un da formasını giydiği Dortmund’dan yana kullandı. OneFootball’a konuşan Bellingham, bu tercihin düşündüğü kadar kolay olmadığını vurguladı: “Uzun süre Dortmund’a karşı mesafeliydim. Tam da Jude orada oynadığı için... Kendi yolumu çizmek istiyordum. Fakat kulüp CEO’su Hans-Joachim Watzke ile yaptığım görüşme her şeyi değiştirdi. Bana, ‘Farklı görünmeye çalışmak değil, doğru olanı yapmak önemli’ dedi. Ve bu benim için Dortmund’du.” "Bu, konfor tercihi değildi" Kararının duygusal bir arka planı olduğunu söyleyen Bellingham, “Kardeşim daha önce burada oynadığı için bu teklifi reddetmek hata olurdu. Bu, rahat bir seçim değil; doğru olanı yapmaktı. Kalbinizi dinlemelisiniz – ben de bunu yaptım” ifadelerini kullandı. Forma tercihi: “İsmimle kendi yolumu çizdim” Jobe Bellingham, forma arkasında sadece ilk adını taşıma kararının da dikkat çekici bir sebebi olduğunu açıkladı. “Sunderland’e imza attığımda, bana özel bir antrenör bu öneride bulundu. O zamanlar gençtim ve formada sadece adımın yazması bana özel gelmişti. Derin bir anlamı yoktu ama zamanla sembolleşti. Bazı insanlar beğenmiyor olabilir ama umursamıyorum. Ben sadece ne dediğini bilen insanları dinliyorum.” Bellingham, sosyal medya eleştirilerini ciddiye almadığını ve her gün daha iyi bir oyuncu olmak için çalıştığını söyledi. Gerrard ve Vieira'dan ilham alıyor Orta saha oyuncularını sık sık izlediğini belirten Jobe, özellikle Steven Gerrard ve Patrick Vieira’dan etkilendiğini dile getirdi: “Gerrard’ın belgeselini defalarca izledim. Maradona’yı da izliyorum ama ondan pek bir şey öğrenemiyorum çünkü o başka bir seviye. Vieira ise düşündüğümden daha komple bir oyuncuymuş. Onlar gibi her şeyi yapabilen bir orta saha olmak istiyorum.” Jobe Bellingham, şu sıralar Dortmund formasıyla Kulüpler Dünya Kupası'nda mücadele ediyor. Genç oyuncunun performansı hem Almanya’da hem İngiltere’de yakından takip ediliyor.