İzmirli öğretmen Ekvador’da zeybek oynadı, Türk bayrağını dalgalandırdı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir'in Aliağa ilçesinde görev yapan bir öğretmen, Güney Amerika'da gerçekleştirdiği seyahat kapsamında dünyanın sıfır noktası kabul edilen Ekvador'da Aydın Zeybeği oynayarak Türk bayrağını dalgalandırdı. O anları sosyal medya hesabından paylaşan öğretmenin görüntüleri kısa sürede büyük ilgi topladı. SEMBOLİK NOKTADA ZEYBEK OYNADI HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapan Zekeriyya Karcıdağ, bugüne kadar yaklaşık 70 ülkeye gerçekleştirdiği gezilere Güney Amerika ile devam ediyor. 40 günlük Güney Amerika turu kapsamında sekiz ülkeyi ziyaret eden Karcıdağ, son durağı olan Ekvador’da ekvator çizgisinin geçtiği sembolik noktada zeybek oynayarak kültürel bir performans sergiledi. “ÖZ KÜLTÜRÜMÜZÜ DÜNYAYA TAŞIMAYA GAYRET EDİYORUM” Karcıdağ, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Baba ocağım Aydın’ın Çine ilçesi Akçaova Gölbeyin Mahallesi. İzmir’de öğretmenlik yapıyorum. Doğduğum yerin Yörük, Türkmen, Efe kültürünü bugüne kadar gittiğim yaklaşık 70 ülkede tanıtmaya çalıştım. Al bayrağımız elimde, öz kültürümüzü dünyaya taşımaya gayret ediyorum. Aynı zamanda görev yaptığım okulun flamasını da yanımda taşıyor ve tanıtıyorum. Yaklaşık 40 gündür 8 Güney Amerika ülkesini kapsayan bir seyahatteyim. Ekvador’da, dünyanın tam orta eksen noktasında, Aydın Zeybeği oynayarak Türk bayrağımızı dalgalandırdım. Başta şehitlerimiz olmak üzere herkese hürmet ve saygıyla selamlarımı iletiyorum.” Öğrencilerine örnek olmak adına kültürel mirası yaşatmayı amaçlayan Karcıdağ’ın Ekvador’daki zeybek performansı sosyal medyada kısa sürede binlerce görüntülenme aldı.

Geri