İzmir’de herkes denize ulaşıyor: Büyükşehir’den ücretsiz deniz gezileri

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilinde kadınlar ve çocuklar için düzenlediği ücretsiz günübirlik deniz gezilerine başladı. “Denize ulaşamayan kimse kalmasın” sloganıyla yürütülen etkinliklerin ilk adresi Seferihisar Sığacık oldu. Kentin çeşitli mahallelerinde hizmet veren Dayanışma ve Danışma Noktaları aracılığıyla yapılan başvurular sonrası, vatandaşlar belediye otobüsleriyle denizle buluşturuluyor. 72 MAHALLEYİ KAPSAYAN ORGANİZASYON Etkinlikler, eğitim kursları, kültür ve sanat faaliyetlerinin de yürütüldüğü Dayanışma ve Danışma Noktaları aracılığıyla organize ediliyor. Bu noktalar, yaz tatilinde çocuklar için sosyal destek hizmetlerinin sürdüğü yerler olarak öne çıkıyor. Program 29 Temmuz’da başladı ve 15 Ağustos’a kadar sürecek. Geziler, 11 Dayanışma Noktası üzerinden, bu noktalara bağlı toplam 72 mahalleyi kapsayacak şekilde planlandı. “GELENEK HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ” Dayanışma ve Danışma Noktaları Şefi Açelya İçten, hizmete ilişkin şu bilgileri verdi: “Biz ‘Denize ulaşamayan kimse kalmasın’ şiarıyla bu hizmete başladık. Vatandaşlarımızdan çok kıymetli, güzel dönüşler aldık. Kış döneminde çocuklar devamlı talep ettiler, biz de onları kıramadık. 29 Temmuz itibariyle başladık, 15 Ağustos’a kadar sürecek. Bizim 11 yerde Dayanışma Noktamız var. Bunları kapsayan 72 mahallemiz var. Buralardan hizmet alan vatandaşlarımızı her gün deniz gezisi ile buluşturacağız. Kapasitemizi artırarak bu hizmeti gelenek haline getirmeyi hedefliyoruz.” VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ VE MEMNUNİYET Deniz gezilerine katılan yurttaşlar da uygulamadan memnuniyetlerini dile getirdi. Ayten Ballı, “Bize bu imkanı verdiği için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Hizmetler çok güzel. Evde yanıyoruz, yazlığımız yok. Allah razı olsun, belediye bizi denize getiriyor” dedi. İzmirli Gurbet Sözen ise, “Çok güzel bir ortam var. Teşekkür ediyoruz. Eğleniyoruz. Hiç denize gitmemiştik, bu sefer ikinci kez geldik” şeklinde konuştu. Hayriye Olcay da, “Belediyemizden çok memnunuz. Allah razı olsun bizi denize getiriyor. Ben ilk defa katılıyorum. Memnunuz. Teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. Zeynep Kaya ise şunları söyledi: “Bu kez ikinci gelişim. Çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız çok istiyor. Maddi durumumuz olmadığı için onları denize getiremiyoruz. Çok memnunuz.” Günübirlik etkinliğe katılan minik Bilal Tufan da, “Günümüz çok iyi ve eğlenceli geçiyor. Daha önce de gelmiştim. Burası çok güzel, herkes gelsin” dedi.

Geri