İmamoğlu: “İstanbul’u 3 Kez Kazandım, Bu Yüzden Zindandayım”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün Silivri’deki Marmara Cezaevi yerleşkesinde bulunan duruşma salonunda görüldü. Savcılık mütalaasını sunarak İmamoğlu hakkında 7 yıl 9 aya kadar hapis ve siyasi yasak talebinde bulundu. İmamoğlu, duruşmaya yoğun güvenlik önlemleri altında getirildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel başta olmak üzere çok sayıda milletvekili ve partili duruşmayı salonda takip etti. İmamoğlu, alkışlar ve “Cumhurbaşkanım hoş geldin”, “Her şey çok güzel olacak” sloganlarıyla karşılandı. “Yargılanmıyorum, doğrudan cezalandırılıyorum” İmamoğlu, duruşmada yaptığı savunmasında, yargılamanın siyasi olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Ben buraya yaklaşık 90 gündür haksız ve hukuksuz bir şekilde tutulduğum zindandan geliyorum. İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır diyen zihniyeti üç kez sandıkta yendim. Bu nedenle tutukluyum. Kanal projelerine, ranta ve yalana karşı durduğum için, Cumhurbaşkanı adayı olduğum için bu hukuksuzluğun içindeyim.” İmamoğlu, yaşanan sürecin bir yargılama değil, doğrudan cezalandırma olduğunu ifade ederek, “Milletimin iradesi cezalandırılıyor” dedi. Savunmasında geçmiş süreçleri de hatırlattı: Ahmak Davası: “2,5 yıldır neden hâkim değişti, neden karar bekletiliyor?” Seçim İptali: “Koca İstanbul halkını, iradesini nasıl suçladınız?” Büyükçekmece Davası: “Bin gündür dört duruşma yapıldı, mütalaa yok.” Bilirkişi Davası: “24 dosyada aynı bilirkişi tesadüf olamaz. Avukatlarım suç duyurusunda bulundu, ses yok.” “Gasp edilen belediyeyi sevinç naralarıyla aldılar” İmamoğlu, tutuklu Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin yerine AKP’li Eray Karadeniz’in başkanvekili olarak seçilmesini de sert sözlerle eleştirdi: “Gasp edilen bir belediye başkanlığını sevinç naralarıyla aldılar. Bu milletin iradesine yapılan bir saygısızlıktır.” “Beni bu milletin gönlünden silemeyeceksiniz” İmamoğlu, Karadenizli olduğunu, bir mezar ziyaretinde elleri arkasında yürüdüğü gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldığını hatırlatarak şöyle dedi: “Beni bu milletin gönlünden silemeyeceksiniz. Bizim derdimiz; düşünen, yaratıcı, doğaya saygılı bir nesil yetiştirmek. Bu mücadeleyi verirken neler yaşamadım ki…” “Çete dediğinizi serbest bırakırsanız bu üstünlerin hukuku olur” İsim vermeden, itirafçı sıfatıyla serbest bırakılan Aziz İhsan Aktaş’a da göndermede bulunan İmamoğlu, “100 kuruma iş yapan birine ‘çete’ dersiniz ama 95’ine dokunmaz, 5 CHP’liyi hedef alırsınız. Sonra da o çete dediğiniz kişiyi serbest bırakırsınız. Bu, hukuk devleti değil, üstünlerin hukukudur” dedi. Avukatlar süre istedi İmamoğlu’nun ardından avukatı Tora Pekin, savcılık mütalaasına karşı savunma hazırlamak için süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, talebi değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi. Ne olmuştu? CHP Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın’ın 20 Ocak’ta gözaltına alınmasının ardından Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik sözleri gerekçe gösterilerek hakkında “hakaret”, “tehdit” ve “terör örgütüne hedef gösterme” suçlarından dava açılmıştı. İlk duruşma 11 Nisan’da görülmüş, ikinci duruşma ise Çağlayan’dan Silivri’ye son anda alınmıştı. AVUKATLARI SÜRE TALEP ETTİ “Ben yargılanmıyorum, direkt cezalandırılıyorum” diyerek sözlerini noktalayan İmamoğlu’nun ardından avukatı Tora Pekin, esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunma yapabilmek için süre talep etti. Mahkeme heyeti, taleple ilgili karar vermek için ara verdi. DURUŞMA 16 TEMMUZ'A ERTELENDİ.. DAVA ERTELENDİ Mahkeme heyeti, verdiği aradan sonra tekrar duruşma salonuna gelerek İmamoğlu’nun avukatlarının mütalaaya karşı süre taleplerini kabul ettiğini duyurdu. Bir sonraki duruşmada İmamoğlu’na tekrar söz verilmeyecek, yalnızca avukatları savunma yapacak. Karar duruşması 16 Temmuz’da yine Silivri’de görülecek. İMAMOĞLU SLOGANLARLA UĞURLANDI İzleyiciler İmamoğlu’nu “Türkiye seninle gurur duyuyor” ve “Cumhurbaşkanı İmamoğlu” sloganlarıyla uğurladı.

Geri