İmamoğlu için siyasi yasak istendi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e yönelik ifadeleri sebebiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Sloganlarla karşılandı Duruşma salonuna getirilen Ekrem İmamoğlu, izleyiciler ve milletvekilleri tarafından ayakta karşılandı. İzleyiciler duruşma salonunda “Türkiye seninle gurur duyuyor”, “Her şey çok güzel olacak” ve “Cumhurbaşkanım hoş geldin” sloganları attı. Silivri'deki Marmara Açık Ceza İnfaz Kurumu 2 numaralı duruşma salonundaki duruşmaya Ekrem İmamoğlu ve avukatları katıldı.Duruşmada CHP Genel Başkanı Özgür Özel, imamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu , İmamoğlu'nun çocukları çok sayıda belediye belediye başkanı, milletvekili ve partililer de izleyici olarak yer aldı. İmamoğlu'nun, bir panelde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesiyle ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle "terörle mücadele eden kişileri hedef göstermek", "hakaret" ve "tehdit" suçlarından yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, İmamoğlu'nun 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme başkanı, Cumhuriyet savcılığınca hazırlanan esas hakkındaki mütalaanın dosyaya sunulduğunu belirtti. Mütalaada, İmamoğlu'nun "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret", "tehdit" ve "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçlarından 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. Cumhuriyet Savcısı ayrıca İmamoğlu hakkında siyasi yasak da istedi. Mütalaada ayrıca, Türk Ceza Kanunu 53. maddesinin 1. fıkrasında yer alan "Kişi, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkumiyetin kanuni sonucu olarak sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden, bu kapsamda Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten yoksun İmamoğlu Ferdi Zeyrek’i andı Duruşma, İmamoğlu’nun savcılık mütalaasına karşı beyanıyla başladı. Hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’i anarak sözlerine başlayan İmamoğlu, “Yanında olamadım. Dua ettim, mekanı cennet olsun. Bir ders bırakarak gitti. Yüzbinlerce insan yas tuttu, ebediyete zarafetle yürüdü. Sadece 14 ayda yaptıklarıyla milletimizin gönlüne girdi. Yüzbinlerce insanın senden benden ayrımı yapmayan yöneticiye hasretini ortaya koydu” dedi İsrail-İran çatışması 4 gündür devam eden İsrail - İran çatışmasına değinen İmamoğlu, şunları söyledi: "Mecbur kalmadıkça savaşın bir cinayet olduğunu söyleyen Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinin aksine, bu çatışmalar ne yazık ki böyle bir anlayışla sürdürülmektedir. Ülkelerde demokratik denetim ortadan kalktığında, halkı temsil etmek yerine sadece iktidarı ayakta tutma arzusu hâkim olduğunda, devlet sistemi ve bilhassa kurumlar örselendiğinde bunun doğal sonucu savaşlar ve insanlık dramlarıdır." Niye tutsağım İmamoğlu savunmasında "İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır diyen bu zihniyete karşı, tam üç kez seçimi kazandığım için buradayım ve tutsağım" dedi. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olduğu için cezaevinde tutulduğunu belirten Ekrem İmamoğlu, "Burada yargılanmıyoruz, cezalandırılıyoruz" ifadesini kullandı. Ülke yanıyor, millet umutsuz Daha sonra hakkındaki tüm davaları hatırlatan İmamoğlu, "Benim anamın ak sütü gibi helal diplomamı bir koltuk uğruna iptal ediyorsunuz. 28 kişinin daha hayatını mahvediyorsunuz. Savcılık bu işi hızlandırmak için devreye giriyor! Bu yapılır mı? Ülke yanıyor. Ekonomi çökmüş. Millet umutsuz. Çocuklar ağlıyor. Ama siz hâlâ cezalandırma peşindesiniz. Resmim yasak, sesim yasak, sosyal medya yasak… Ama bilin ki milletin gönlünden beni silemezsiniz. Sevgi büyür, büyür, büyür! Güç gösterisi, zayıflığın alametidir. Bir iktidarın en zayıf hali, muhaliflerini tutukladığı andır. Meşru bir iktidar, böyle bir zulme tenezzül eder mi? Etmez. Karizma, elindeki yetkiyi masum insanlara karşı kullandığın anda yerle bir olur. Bir ülke yanlış yolda ısrar etmez. Eğer ederse, bu kibirdir. Bunun adı patika bağımlılığıdır. “diye konuştu. İmamoğlu, ‘Sesim yasak, resmim yasak, görüntüm yasak, sosyal medya yasak. Beni bu milletin gönlünden silemeyeceksiniz’ dedi. İsim vermeden Aziz İhsan Aktaş ile ilgili olarak ta İmamoğlu, şunları söyledi. “Bir adama çete de. Sonra çete dediğin adam 100 kişiyle iş yapsın. Bunlardan CHP’li olan beşini içeri al. Kendi partinden olan diğerleri dışarda. Üstelik çete lideri dediğin adam da dışarıda” “Çıkmıyorum zorla götürün beni” Mahkeme başkanı duruşmaya 5 dakika ara verdi. Jandarma, bu 5 dakikalık süreçte İmamoğlu'nu salondan çıkarmak istedi. Tepki gösteren İmamoğlu "Çıkmak istemiyorum, zorla götürün beni" dedi ve yerine oturdu. Aranın ardında mahkeme heyeti, duruşmayı 16 Temmuz 2025'e erteledi.

Geri