“İlk Dersimiz: Yeşil Vatan’ımız” nedir? Sınavı olacak mı? Not verilecek mi? | MEB Ders Planı yayınlandı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim öğretim yılına çevre bilinciyle start verdi. Öğrenciler için özel hazırlanan “Yeşil Vatan” temalı ders planı ve öğretim materyalleri yayımlandı.

MEB’DEN YEŞİL VATAN AÇIKLAMAS

Milli Eğitim Bakanlığı, 2025–2026 eğitim öğretim yılı için “İlk Dersimiz: Yeşil Vatan’ımız” başlıklı ders planı ve öğretim materyalleri hazırladı. Türkiye genelindeki tüm okullarda uygulanacak içerik, öğrencilere doğa sevgisi ve çevreyi koruma bilinci kazandırmayı hedefliyor.

AMAÇ ÇEVRE BİLİNCİNİ PEKİŞTİRMEK

MEB açıklamasında, öğrencilerin “Yeşil Vatan” kavramını tanımaları, sürdürülebilir bir yaşamın önemini kavramaları ve ormanların korunmasına dair sorumluluk bilinci edinmeleri için farklı etkinlikler planlandığı belirtildi.

Adsız 2

ORMANLARIN ÖNEMİ VURGULANIYOR

Hazırlanan ders planı kapsamında öğrencilerin ormanların yaşam için taşıdığı kritik rolü anlamaları, orman yangınlarının sebeplerini ve sonuçlarını öğrenmeleri ve yangınlarla mücadelede bireysel sorumluluklarını fark etmeleri amaçlanıyor

SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK İÇİN DERS

Bakanlık, bu özel dersin öğrencilere yalnızca bilgi değil; aynı zamanda çevreyle ilgili farkındalık kazandırmayı ve “Yeşil Vatan” anlayışını kalıcı hale getirmeyi amaçladığını vurguladı.

NTV

Geri