İBB’den öğrencilere destek! "Sen Oku Diye" başvuruları başladı! "İBB Sen Oku Diye" için başvurular nasıl yapılacak?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) öğrencilere yönelik “Sen Oku Diye” eğitim yardımı için başvuru süreci başladı. Program kapsamında başvurusu kabul edilen öğrencilere yılda bir kez 3 bin TL destek ödemesi yapılacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTECEK?

Eğitim desteği için başvurular 10 Eylül - 3 Ekim tarihleri arasında alınacak. Başvurular, senokudiye.ibb.istanbul
adresi ve İstanbul Senin uygulaması üzerinden yapılabilecek.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

“Sen Oku Diye” desteğine başvurabilecek kişiler şu şekilde açıklandı:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar,

Öğrencinin İstanbul’da ikamet etmesi ve İstanbul’daki bir kurumda eğitim görmesi,

Şehit çocukları, yetim ve öksüz çocukların ilköğretim veya lise öğrencisi olması,

Engelli çocukların ilköğretim/lise veya MEB onaylı özel eğitim okulları ile rehabilitasyon merkezlerinde eğitim görmesi,

Öğrencinin normal öğrenim süresi içinde eğitimine devam etmesi,

Devlet okulu öğrencileri veya özel/vakıf okullarında %100 burslu eğitim görenler,

İlköğretim veya ortaöğretimde öğrenci kaydı bulunanlar ile 5-40 yaş arası rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören zihinsel veya bedensel engelliler.

SONUÇLAR SMS İLE DUYURULACAK

Başvuruların tamamlanmasının ardından sonuçlar İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından değerlendirilecek. Adaylara sonuçlar SMS ile bildirilecek. Başvuru sonuçlarının ekim ayı içerisinde açıklanması bekleniyor.

NTV

Geri