A
Admin
Yönetici
Yönetici
GÜRCAN BAŞKAN SEÇİLDİ Türkiye Büyük Millet Meclisi Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda, Başkan Mahmut Özer, yeniden komisyon üyesi seçilmediği için komisyon başkanlığı seçimi gerçekleştirildi. Komisyonda gerçekleştirilen seçim sonucunda yeni komisyon başkanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan oldu. Komisyon üyeleri Prof. Dr. Gürcan’ı tebrik ederek görevinin hayırlı olmasını diledi. BÜYÜK HEYECAN YARATTI Eskişehir’deki eğitim, kültür, gençlik ve spor yatırımlarını yakından takip eden Prof. Dr. Gürcan’ın göreve getirilmesi de kentte büyük bir heyecan yarattı. Milletvekili Gürcan’ın özellikle eğitim alanındaki yetkinliğinin, ilerleyen dönemde kente alınacak olan eğitim yatırımlarının artmasına olanak sağlaması ve eğitim kalitesinin her geçen gün daha da artması bekleniyor. ‘ESKİŞEHİR’İN POTANSİYELİNİ ANKARA’YA TAŞIYACAĞIM’ Seçimin ardından bir açıklama yapan Prof. Dr. Gürcan, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığı görevine seçilmiş olmaktan onur duyuyorum. Bu vesileyle başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, teveccüh gösteren tüm milletvekillerimize ve parti grubumuza gönülden teşekkür ediyorum. Komisyonumuz; yalnızca yasa tekliflerini değerlendiren bir teknik kurul değil, aynı zamanda Türkiye’nin geleceğini inşa edecek nesillerin şekillendiği stratejik bir alandır. Eğitim politikalarından gençlik çalışmalarına, kültür sanat projelerinden sporun tabana yayılmasına kadar uzanan geniş bir alanda, milletimizin değerleriyle uyumlu, vizyoner ve üretken bir anlayışla çalışacağız. Bu yeni görev, şahsım için sadece Ankara’da üstlenilmiş bir sorumluluk değil; aynı zamanda Eskişehir’de yaşayan her bir hemşehrimize karşı da verilmiş bir sözdür. Üniversite yıllarımda tanıştığım ve gönül bağım hiç kopmayan bu şehirden seçilmiş bir milletvekili olarak, Eskişehir’in eğitim, kültür, gençlik ve spor alanındaki potansiyelini Ankara’ya taşımak en öncelikli hedeflerimden biridir. AK Parti olarak yirmi yılı aşkın süredir eğitimi bir reform alanı değil, bir millet davası olarak ele aldık. Bugün Türkiye Yüzyılı vizyonuyla daha adil, daha erişilebilir ve daha nitelikli bir eğitim sistemi inşa ediyoruz. Bu vizyonun sahadaki karşılığı olmak üzere, TBMM çatısı altında üzerimize düşen her sorumluluğu kararlılıkla yerine getireceğiz. Geçmişte bürokraside, akademide ve sahada edindiğim tecrübeyi; şimdi Meclis’te, milletimizin ve Eskişehir’in hizmetine sunmak üzere gayret göstereceğim. Bu vesileyle, önceki dönem Komisyon Başkanımız Sayın Mahmut Özer’e katkılarından dolayı teşekkür ediyor; yeni dönemin ülkemize, şehrimize ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.