A
Admin
Yönetici
Yönetici
2024-2025 eğitim öğretim yılının son gününde, Güzelbahçe Belediyesi çocukların karne sevincine ortak olmak için hazırladığı sürprizle okullara gitti. Ancak sabah saatlerinde başlatılan dondurma ve hamburger kartı dağıtımı, öğleden sonra Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün müdahalesiyle yarıda kaldı. Müdürlük, belediye ekiplerine okullarda dağıtım yapamayacaklarını bildirerek sürece müdahale etti. “Ne Yaparlarsa Yapsınlar, Biz Çocuklarımızın Yanındayız” Belediye Başkanı Mustafa Günay, yaşanan engellemeye sert tepki gösterdi. Karne gününde çocuklara küçük bir mutluluk sunmak istediklerini ifade eden Günay, “Bugün biz öğrencilerimize dondurma ve hamburgerlerini dağıtacaktık. Ancak engellediler. Ne yaparlarsa yapsınlar, bizi durduramazlar. Bu çocuklara her zaman destek olduk, olmaya devam edeceğiz,” dedi. Dağıtım Okul Kapısında Devam Etti İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kararı sonrası belediye ekipleri okullara alınmayınca, alternatif bir yöntem devreye girdi. Başkan Günay ve ekipler, okul kapılarının önünde bekleyerek öğrencilerin çıkışını sabırla bekledi. Törenlerin bitmesinin ardından çocuklara dondurma ve hamburger kartları okul dışında teslim edildi. “Çocuklar içeride bizi, biz dışarıda çocukları bekliyoruz,” diyen Günay, bu kararı “yasakçı zihniyetin bir tezahürü” olarak değerlendirdi. İlk Dağıtım Yelki’de Yapıldı Sabah saatlerinde Yelki Mahallesi’ndeki okullarda başlayan dağıtım sorunsuz şekilde gerçekleştirilmişti. Ancak kısa süre sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen talimatla uygulamaya son verildi. Başkan Günay, bu ani karara şaşırmadıklarını belirterek, “Bu engellemeler bizi yıldırmaz. Çocuklarımız için her şartta mücadele etmeye devam edeceğiz,” diye konuştu. Velilerden Müdürlük Kararına Tepki Belediyenin çocuklara yönelik yaptığı bu jesti destekleyen birçok veli, İlçe Milli Eğitim’in kararına tepki gösterdi. Sosyal medyada ve okul çevresinde dile getirilen yorumlarda, “Çocukların mutluluğuna engel olunmamalı” görüşü ön plana çıktı. Veliler, böyle anlamlı bir günde sergilenen bu tavrın çocuklar üzerinde olumsuz etki yaratabileceğini savundu. Bülten