Gündüzler'e Modern Okul Binası

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy: "Bugün burada, yeni inşa ettiğimiz ilkokul ve ortaokulumuzun resmi açılış törenini gerçekleştirmek için bir aradayız. Mahallemiz için büyük bir ihtiyaç olan bu okulumuzu inşa ederek, kırsal alanda eğitim görme imkânını artırmış bulunuyoruz. Önceden prefabrik binalarda hizmet veren okulumuz, artık modern ve güzel bir eğitim binasına kavuştu. Bu okul sayesinde öğrencilerimizin şehir merkezine göç etmeden eğitimlerine devam edebilmesi sağlanmıştır. Burada eğitim alacak gençlerimiz, gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak bireylerdir. Kendi mahallelerinde eğitim görerek lise ve üniversite eğitimlerine adım atan öğrencilerimiz, ülkemizin geleceğinde önemli roller üstlenecektir. Bu okulun yapımında emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Yatırım programına alan Milli Eğitim Bakanlığına, destek sağlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve projeyi hayata geçiren tüm paydaşlara, yüklenici firmaya ve burada katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum. Mahallemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyor, hepinizin sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi. İl Millî Eğitim Müdürü Sinan Aydın: "Gündüzler İlkokulu/Ortaokulu yeni binasının açılış töreni için bir arada bulunmaktayız. Bu vesileyle sizleri saygıyla selamlıyor açılış törenimize ve okulumuza hoş geldiniz diyorum. Gündüzler İlkokulu/Ortaokulu, deprem performansının yetersizliği nedeni ile Bakanlığımızca alınan yıkım kararı sonrasında kamu kaynakları kullanılarak yeniden yapılmıştır. Açılışını yaptığımız okul binamız, 15 derslikli olup üç idari oda, öğretmenler odası, spor salonu, kütüphane, fen laboratuvarı ve diğer bölümleriyle öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Bu yeni okulumuzun tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyor, sizleri tekrar saygıyla selamlıyorum." diyerek konuşmasını tamamladı. Programda; öğrenciler sergiledikleri dans gösterisiyle izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Dua edilmesinin ardından, okulun açılış kurdelesi kesildi. Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri daha sonra Gündüzler İlkokulu/Ortaokulunu gezerek öğretmenlerle bir araya geldi. Yeni Binada Nitelikli Eğitim Başladı Gündüzler İlkokulu/Ortaokulu, 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla yeni binasında eğitim faaliyetlerine başladı. İlkokul ve ortaokul kademeleri aynı yapı içerisinde yer almakta olup; toplam 15 dersliğin bulunduğu binada spor salonu, kütüphane, fen laboratuvarı, öğretmenler odası, üç idareci odası, arşiv ve hizmetli odası yer alıyor. Okulda; üç idareci ve yirmi öğretmen görev yapmakta; 250 öğrenci öğrenim görmekte. Modern eğitim ortamıyla öğrencilerine çağın gereklerine uygun, güvenli ve nitelikli bir öğrenme deneyimi sunulmakta.

Geri