“GENÇ VE DİNAMİK BİR ÜNİVERSİTEYİZ”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, üniversite adayları aldıkları puan durumuna göre tercihlerini yapmayı sürdürüyor. Düzce’de sınava giren 10 bin öğrencinin kaderini belirleyecek üniversite tercihleri için süre daralırken, Düzce Üniversitesi’nde de yeni öğrenciler için hazırlıklar devam ediyor.

Eğitim ve akademik alanda sürekli kendisini yenileyen Düzce Üniversitesi’nin bu dönemde de en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer alması bekleniyor. Peki Üniversite adayları, neden Düzce Üniversitesi’ni tercih etmeli? Bu sorunun cevabını Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir Öncü Haber mikrofonuna verdi.

whatsapp-image-2025-08-04-at-135428.jpeg

“Düzce Üniversitesi sürekli gelişen bir üniversite”

Düzce Üniversitesi’nin sürekli gelişen bir ülke olduğunun altını çizen Rektör Sözbir, adayların Düzce Üniversitesi’ni tercih etmelerinin başında, coğrafi konumu geldiğini belirtti.

Sözbir, Düzce’nin yüksek öğretimde Türkiye’nin yeniş çekim merkezi olmasını istediklerini dile getirerek, “Günümüz dünyası, dijital teknolojiler ve yapay zeka öncülüğünde hızlı bir değişim ve dönüşüme tanıklık ederken, eğitim alanı ve özellikle üniversiteler de bu dönüşüme ayak uydurmak mecburiyetindedir. Biz de 2006 yılında kurulan genç ve dinamik bir üniversite olarak kendimizi yeni nesil üniversite olarak konumlandırıyoruz. Tüm planlamalarımızı bu anlayışa göre yapılandırıyoruz. Eğitim dünyasının sürekli değişen ve gelişen dinamik yapısına uygun olarak müfredatımızı güncelliyor, teknolojik altyapımızı geliştiriyor, inovatif çalışmalarla öğrencilerimize çağın gerektirdiği bilgi ve donanımları kazandırıyoruz. Öğrencilerimizi akademi dünyasında ve iş hayatında hep bir adım önde olmalarını sağlayacak eğitim ortamları sunuyor ve onları geleceğe en iyi şekilde hazırlıyoruz. Öğrencilerin Düzce Üniversitesi’ni tercih etme sebeplerinden biri de Üniversitemizin coğrafi konumudur. İstanbul ve Ankara’nın ortasında bulunan coğrafi konum avantajı, sanayi yatırımlarının yoğunlaşarak günden güne artması, bölgenin doğal güzelliklerinin bir yansıması olan turizm ve hizmet sektörleri de gelişen, nispeten büyükşehirlere oranla sakin ve huzurlu bir hayat sunan Düzce’nin, öğrenciler için tam bir üniversite şehri olduğunu düşünüyorum. Düzce’nin yükseköğretimde Türkiye’nin yeni çekim merkezi olmasını istiyoruz. Bunların yanında araştırma-geliştirmede üstün başarılarımız, girişimcilik alanında öğrencilere sunduğumuz büyük imkanlar, modern sosyal ve spor tesislerimizin varlığı öğrencilerin bizi tercih etmesinde büyük rol oynuyor” diye konuştu.

“Öğrencilerimize ve ailelerine kariyer planlaması hizmeti sunuyoruz”

“Uzun yıllardır düzenlediğimiz “Düzce Üniversitesi Tanıtım Günleri” ile aday öğrenci ve ailelerine destek sağlamaktayız” diyen Sözbir, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Üç gün süresince gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinde; her Fakültemiz, Yüksekokulumuz, Meslek Yüksekokulumuz ve idari birimlerimizden akademisyenlerimiz ve uzman personelimiz ile üniversite ve bölüm tercihlerinde aday öğrencilere ve ailelerine tanıtım, bilgilendirme ve kariyer planlaması hizmeti sunuyoruz.

Düzce Üniversitesi Tanıtım Günleri ile lisansüstü, lisans ve ön lisans bölümlerimiz, öğrenci topluluklarımız, kampüs yaşamı, ders müfredatı, uygulama ve staj imkanları başta olmak üzere birçok konu hakkında konuk öğrencileri aydınlatan Üniversitemiz, öğrencilerin merak ettiği tüm sorulara ışık tutuyor, bilinçli üniversite ve meslek seçimi konusunda önemli bir hizmet sağlıyor.”

“Yeni akademik yıl için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz”

Yeni akademik yıl ile ilgili yürütülen çalışmaları hakkında da bilgi veren sözbir, “
Düzce Üniversitesi olarak, yeni akademik yıl için tüm imkanlarımızı seferber ediyor, eksikliklerimizi gideriyoruz. Derslik, altyapı, müfredat, uygulama imkanları başta olmak üzere öğrencilerimizi donanımlı bireyler olarak yetiştirmek ve ülkemize en iyi hizmet etmeleri için gerekli çalışmaları hayata geçiyoruz” açıklamalarında bulundu.

Geri