A
Admin
Yönetici
Yönetici
Foça Belediyesi ve Reha Midilli Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilecek kreş projesinin temel atma töreni, 5 Ağustos 2025 Salı günü Bağarası Mahallesi’nde düzenlendi. Törene Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Reha Midilli Vakfı Başkanı Haydar Çelebi, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, belediye meclis üyeleri, vakıf temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. GELECEĞE ATILAN TEMEL Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, törende yaptığı konuşmada çocuklara, eğitime ve kamu yararına öncelik verdiklerini vurguladı. Fıçı, “Bugün sadece bir binanın değil, umut dolu bir geleceğin temelini atıyoruz. Bağarası’nın bu alandaki ihtiyacını biliyor ve buna yönelik somut bir adım atıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” dedi. VAKIFTAN EĞİTİME DESTEK Reha Midilli Vakfı Başkanı Haydar Çelebi ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Vakıf olarak eğitime katkı sunmak bizim öncelikli görevlerimiz arasında. Foça Belediyesi ile yürüttüğümüz bu iş birliğiyle, çocuklarımıza değerli bir alan kazandırılacak. Hepimize hayırlı olsun.” Yaklaşık 300 metrekare kapalı alana sahip olacak kreşte; iki derslik, oyun odası, dinlenme ve uyku alanı, yemekhane, mutfak, yönetici ve öğretmen odaları ile çocuk teslim ve giyinme alanları yer alacak. Projenin inşaat süreci Reha Midilli Vakfı tarafından üstlenilecek. MODERN BİR EĞİTİM YAPISI GELİYOR Tamamlandığında Foça’nın en modern okul öncesi eğitim yapılarından biri olması hedeflenen kreş, ilçede okul öncesi eğitim kapasitesini artıracak. Projenin sosyal faydası ve erişilebilirliği nedeniyle özellikle genç aileler tarafından ilgi görmesi bekleniyor. BELEDİYEDEN SÜRDÜRÜLEBİLİR DESTEK Foça Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, çocuklara yönelik projelerin sürdürülebilir şekilde devam edeceği belirtildi. Belediye, benzer yatırımların farklı mahallelerde de hayata geçirilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü duyurdu.