A
Admin
Yönetici
Yönetici
Japonya’da eğitim uçuşu sırasında Pasifik Okyanusu’na düşen F-2A tipi savaş uçağının pilotu, kazadan fırlatma koltuğu sayesinde sağ olarak kurtuldu. Pilotun hastaneye kaldırıldığı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi. KAZA EĞİTİM UÇUŞU SIRASINDA MEYDANA GELDİ Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF), bugün yaptığı açıklamada F-2A tipi bir savaş uçağının, Ibaraki eyaleti açıklarında eğitim uçuşu sırasında Pasifik Okyanusu’na düştüğünü duyurdu. Uçuşun rutin bir eğitim faaliyeti kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi. FIRLATMA KOLTUĞU HAYAT KURTARDI Kazanın ardından pilotun, uçağın düşmesinden hemen önce fırlatma koltuğunu kullanarak kendisini dışarı attığı açıklandı. Kısa süre içinde bölgeye ulaşan kurtarma ekipleri, denize düşen pilota ulaştı ve ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk etti. Pilotun sağlık durumu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. SORUŞTURMA BAŞLATILDI Japonya Öz Savunma Kuvvetleri yetkilileri, olayın tüm yönleriyle araştırıldığını ve kazanın nedenine ilişkin teknik bir incelemenin başlatıldığını belirtti. Uçakta herhangi bir teknik arıza olup olmadığı ya da kazaya başka bir unsurun sebep olup olmadığı yapılacak analizlerin ardından netleşecek. (SÖZCÜ)