A
Admin
Yönetici
Yönetici
Eğitim-İş Eskişehir Şubesi, eğitim yılının sona ermesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Açılamada, eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekildi. Şube Başkanı Fadime Arslan, “Okullar güvensiz ve karanlık tehditlerle dolu. Depreme dayanıksız, ısınmayan okullarda eğitim verilmeye çalışılıyor. Veliler çocukların tuvaletlerini temizlemek zorunda kalıyor” dedi. Arslan, “İkili eğitim sürüyor, taşımalı eğitim yaygınlaştı, her dört çocuktan biri aç okula gidiyor. Özel okullar artıyor, yoksullar çocuklarını cemaatlere bırakmak zorunda kalıyor” ifadelerini kullandı. MESEM’de çocuk emeği sömürüsüne dikkat çeken Arslan, “14 çocuk hayatını kaybetti” dedi. Müfredatın ideolojik olduğunu söyleyen Arslan, “Bilimsel, laik ve eşit eğitim için mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu. Eğitim Sen, 8. toplu sözleşme süreci öncesinde Hamamyolu’nda düzenlediği eylemle eğitim emekçilerinin taleplerini kamuoyuna duyurdu. Şube Başkanı Özkan Demirkol, “Gerçek enflasyon oranında zam ve emekçilerin insanca yaşayabileceği bir ücret istiyoruz” dedi. Birlik çağrısı Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Özkan Demirkol, “Emekçiler maaşlarına bağımsız araştırma kuruluşları tarafından tespit edilecek gerçek enflasyon oranı kadar ve refah payı ile birlikte taban aylığa seyyanen zam istemektedir” dedi. Demirkol, yılda iki kez ikramiye, eğitim ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında verilmesi, ek ders ücretlerinin yüzde 50 artırılması ve tüm ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması gerektiğini vurguladı. “Her kamu emekçisine kira yardımı, öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması, 3600 ek göstergenin verilmesi ve grevli toplu sözleşme düzeni için mücadelemizi sürdüreceğiz” diyen Demirkol, sendikalara birlikte hareket çağrısında bulundu.