A
Admin
Yönetici
Yönetici
Özel okulları da kapsayan özel öğretim kurumlarının, öğrenci sayısının en az yüzde 3'ü kadar ücretsiz öğrenci okutmakla yükümlülüklerine ilişkin hükümler, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nun 13'üncü maddesinde yer alırken, 3 Ocak 2025 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle şehit ve gazi çocukları ile devlet koruması altındaki çocukların özel okullardaki ücretsiz eğitim imkanlarına ilişkin yeni düzenleme yapıldı.
Bu kapsamda, bu öğrenciler eğitimin yanı sıra özel okuldan alacakları servis hariç, yemek, pansiyon, kitap-kırtasiye, kıyafet, etüt, uluslararası diploma ve sertifika programı gibi diğer hizmetlerden de ücretsiz yararlanabilecek.
Yönetmeliğe rağmen özel okullara kontenjan dahilinde giren veya kayıt yenileyen öğrencilerden kırtasiye, kıyafet ve benzeri tarzda kalemler adı altında ücret alındığını belirten EMŞAV İl Başkanı Demir, hukuksal başvuru yapacaklarını dile getirdi.
Bu kapsamda, bu öğrenciler eğitimin yanı sıra özel okuldan alacakları servis hariç, yemek, pansiyon, kitap-kırtasiye, kıyafet, etüt, uluslararası diploma ve sertifika programı gibi diğer hizmetlerden de ücretsiz yararlanabilecek.
Yönetmeliğe rağmen özel okullara kontenjan dahilinde giren veya kayıt yenileyen öğrencilerden kırtasiye, kıyafet ve benzeri tarzda kalemler adı altında ücret alındığını belirten EMŞAV İl Başkanı Demir, hukuksal başvuru yapacaklarını dile getirdi.