Eğitim mi heyecan mı? ODTÜ mezununun yarışmadaki anı tartışma yarattı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında ODTÜ Matematik Bölümü mezunu Enise Nehir Aksaylı’nın yaşadığı anlar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Yarışmacının, faktöriyel sorusunda kararsız kalması dikkat çekti. ÜÇÜNCÜ SORUDA KARARSIZ KALDI Yarışmanın üçüncü sorusunda Aksaylı’nın karşısına, "1'den 10'a kadar olan doğal sayıların çarpımı, 1'den 9'a kadar olan doğal sayıların çarpımının kaç katıdır?" sorusu çıktı. Sorunun faktöriyel bilgisine dayalı olması nedeniyle yarışmacının matematik geçmişiyle bağlantılı olduğu düşünüldü. Ancak Aksaylı’nın soruda zorlanması, ekran başındaki izleyicileri şaşırttı. TELEFON JOKERİNDEN YANIT ALAMADI Aksaylı, ilk olarak telefon jokerini kullanmayı tercih etti. Fakat aradığı kişi, süre içerisinde net bir cevap veremedi. Yarışmacı ardından yarı yarıya jokerine başvurdu. DOĞRU CEVAP JOKERLE GELDİ Kalan iki şık arasında "10" yanıtını seçen Aksaylı, soruyu doğru cevapladı. Bu anlar sosyal medyada geniş şekilde paylaşıldı. DÖRDÜNCÜ SORUDA SEYİRCİ JOKERİ Dördüncü soruda bu kez seyirci jokerini kullanan yarışmacı, beşinci soruda ise yanlış cevabı vererek yarışmadan elendi. YARIŞMAYA 5 BİN TL İLE VEDA ETTİ Aksaylı, yarışmadan 5 bin TL’lik ödül ile ayrıldı. Eğitim geçmişine rağmen erken vedası dikkat çekti. SOSYAL MEDYADA YORUM YAĞDI Programın yayımlanmasının ardından X (eski adıyla Twitter) platformunda çok sayıda kullanıcı Aksaylı’nın performansına dair yorum yaptı. "KİME GÜVENECEĞİZ?" PAYLAŞIMLARI VİRAL OLDU Bazı kullanıcılar Aksaylı’nın heyecan yaşadığını ifade ederken, bazıları eğitim sistemiyle ilgili eleştirilerde bulundu. "ODTÜ Matematik mezunu faktöriyel sorusunu zor çözüyor, biz kime güveneceğiz?" gibi paylaşımlar binlerce etkileşim aldı. SUNUCU OKTAY KAYNARCA SUNUMUYLA DİKKAT ÇEKTİ Yarışmayı bir süredir sunan Oktay Kaynarca’nın programın bu bölümündeki yönetimi de sosyal medyada övgü aldı. BİLGİ VE HEYECAN ARASINDA DENGE GÜNDEMDE Yarışmacının performansı, bilgi yarışmalarında sadece bilgi değil, stres yönetiminin de önemli olduğunu bir kez daha gündeme getirdi. HABERLER.COM

Geri