Egeli akademisyenin projesine UNICEF'ten destek

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gül Ertem’in uzman olarak yer aldığı “Çocukların Sağlık Haklarına ve Hizmetlerine Erişimde Engellilik Temelli Ayrımcılığın İzlenmesi ve Savunuculuğun Güçlendirilmesi" başlıklı proje, UNICEF Türkiye ile ACAR programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu. Projeye katkılarından dolayı Prof. Dr. Gül Ertem’i makamında ağırlayan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, akademik başarının toplumsal sorumlulukla birleştiği bu tür projelerin üniversitenin vizyonunu yansıttığını söyledi. “BU PROJE SOSYAL SORUMLULUK AÇISINDAN SON DERECE DEĞERLİ” Rektör Prof. Dr. Necdet Budak yaptığı açıklamada, “Üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Gül Ertem’in yer aldığı bu önemli proje, çocuk hakları gibi toplumsal açıdan öncelikli bir alana ışık tutuyor. Engellilik temelli ayrımcılığın önlenmesi ve sağlık hizmetlerine eşit erişimin sağlanması, daha adil ve kapsayıcı bir toplumun inşası için büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda çalışan akademisyenlerimizi tebrik ediyorum” dedi. “ÇOCUKLARIN SAĞLIK HAKKI EVRENSEL BİR HAKTIR” Projenin amacı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Gül Ertem, özellikle engelli çocukların sağlık hizmetlerine erişiminde karşılaştıkları engelleri belirlemeyi ve ayrımcılığın somut verilerle ortaya konmasını hedeflediklerini ifade etti. “Çocukların sağlık hakkı evrensel bir insan hakkıdır. Bu hakkın engelli bireyler için de eksiksiz bir biçimde hayata geçirilmesi toplumsal eşitliğin temel koşuludur. Dezavantajlı grupların yaşadığı sorunlara karşı farkındalık artırmak hepimizin sorumluluğudur” dedi. İZMİR MERKEZLİ SAHA ARAŞTIRMASI YAPILACAK Projede, İzmir’de ikamet eden 12-18 yaş arası farklı engel türlerine sahip 50 çocukla saha araştırması gerçekleştirilecek. Bu araştırma sayesinde çocukların sağlık hizmetlerine erişimde yaşadıkları ayrımcılık türleri hem nicel hem nitel yöntemlerle analiz edilecek. Elde edilen veriler, sağlık hizmetlerindeki uygulama sorunlarını, profesyonellerin yaklaşımını ve toplumsal tutumları gözler önüne serecek. Böylelikle sahaya yönelik çözüm önerileri geliştirilerek, sağlık hakkına erişimin önündeki engellerin kaldırılmasına katkı sağlanacak. SİVİL TOPLUMLA İŞ BİRLİĞİ Proje kapsamında ayrıca İzmir’de çocuk ve engelli hakları alanında çalışan 15 sivil toplum kuruluşuyla atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu çalışmalar, yerel düzeyde savunuculuk kapasitesinin güçlendirilmesini hedefliyor. Projede, Prof. Dr. Gül Ertem’in yanı sıra İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nden SBÜ İTF Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Dilek Orbatu ve proje yürütücüsü olan İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim Koordinatörlüğü’nde görev yapan Uzman Hemşire Emine Gök de yer alıyor.

Geri