A
Admin
Yönetici
Yönetici
MEMDUH GÜNEY-EGE TELGRAF-Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ferdi Zeyrek 9 Haziran günü hayatını kaybetti. Manisa’da başkanlık koltuğuna Besim Dutlulu seçilirken Ege Belediyeler Birliği Başkanlık seçimi de bugün yapıldı. Tek aday olarak seçime giren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu Ege Belediyeler Birliği’nin başkanı oldu. “SADECE MANİSA’NIN DEĞİL” İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’ta bulunan meclis salonunda düzenlenen Ege Belediyeler Birliği Genel Kuruluna Denizli Acıpayam Belediye Başkanı Levent Yıldırım başkanlık etti. Kültürpark içerisinde bulunan meclis salonu holü merhum Başkan Ferdi Zeyrek’in fotoğraflarıyla donatıldı. Yıldırım yaptığı konuşmada, “Sayın Zeyrek sadece Manisa’ya değil tüm Ege’ye değer katan bir başkandı. Hepimizin tekrar başı sağ olsun” dedi. Seçime tek aday olarak giren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu kapalı oylama ile yapılan seçim sonucu Ege Belediyeler Birliği’nin yeni başkanı oldu. Seçimin ardından açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Bugün hepimizin yüreğinde aynı acı var. Elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz çok kıymetli başkanımız, yol arkadaşımız ve dostumuz Ferdi Zeyrek’e büyük bir özlem duyuyoruz. Egeye, Manisa’ya kattıkları ve halkçı duruşuyla hepimize ilham verdi. Onu tanıyan herkes onun mücadeleci ruhunu gördü. Ne yazık ki onu çok erken kaybettik. Şunu gördük arkasından sadece bir şehir tüm ülke yas tuttu. Onun yarım bıraktığı hayalleri tamamlamak ve değerlerini yaşatmak hepimizin görevi. Bende bu büyük sorumluluğu devraldım ve layığıyla yapmak için tüm çabayı göstereceğim. Manisa onun bize emanetidir ve onun emanetine sahip çıkmalıyız” dedi. “HER ADIMDA YANINDA OLACAĞIZ” Ege Belediyeler Birliği’nin dayanışmanın ve ortak aklın simgesi olduğunu söyleyen Dutlulu, “Görevi devralan Denizli Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu bu güçlü yapıyı daha da ileriye taşıyacaktır. Kendisine şimdiden başarılar diliyorum. Her adımda yanında olacağımızı ifade etmek istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı. “EN ZOR KONUŞMALARDAN BİRİ” Başkanlık görevine gelen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu kürsüde yaptığı konuşmada duygu dolu anlar yaşadı. Çavuşoğlu, “Yapılacak konuşmaların en zorlarından bir tanesini yapacağımıza emin olabilirsiniz” diyerek sözlerine başladı. Çavuşoğlu, “Hayatımızın bir noktasında sandıklarda yarıştık mücadele ettik. Kendi hayalimizin içinde başarma ve kazanma güdüsü hep olmuştur. Herhalde ilk defa olmak istemediğim dünyanın en güzel şeyi olsa da yapmak istemediğiniz bir şey olur ya bugün gerçekten o duyguyu yaşıyorum. Keşke kardeşim aramızda olsaydı…” dedi. “BİR YERLERDEN HEPİMİZİ SEYREDİYOR” “Ben inanıyorum bir yerlerden hepimizi seyrediyor” diyen Çavuşoğlu, “Hepimize ‘ben değil biz diyenlerden olun. Ancak hep beraber kurtulursak o büyük mutluluğu yaşıyoruz’ dediğine inanıyorum. Kendisiyle çok zor şartları paylaştık. O çalışma azmiyle birçok ders bırakarak aramızdan ayrıldı. Onun hayallerinin bir kısmını gerçekleştirebilirsek bizim için büyük başarıdır. Umut ederim onun hayallerini hep beraber gerçekleştirebiliriz. Onun açmış olduğu yolculuğu en iyi noktaya hep beraber götürebiliriz. Bu görevi bana vermiş olmanız da benim için onurların en büyüklerinden biri. Kardeşim seni unutmayacağıma hep beraber yaşatacağımıza emin olabilirsin” diye konuştu. “EKREM İMAMOĞLU SERBEST BIRAKILMALI” Sözlerine devam eden Çavuşoğlu, “Hukukun egemen olduğu seçimle gelen iradelerin ancak seçmen iradesiyle değiştirilebileceğine yargılanma süreci başlayan herkesin masumiyet karinesinin esas olduğunun bilinmesine yargının kişiselleşmeye başladığı andan itibaren hiç kimsenin özgürlüğünün garantisi olmadığının bilinmesi gerekiyor. Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaşadığı süreç kabul edilemez ve bu sürecin takipçisi olacağız. Kendisi derhal bırakılmalı. 16 milyonluk İstanbul iradesinin birkaç kişinin dudaklarının arasında sonlandırılamayacağının da bilinmesi gerekiyor. Ekrem başkanında hepimize selam ve sevgileri var. Gerek tutuklu bulunan gerek kayyum iradesiyle yönetilen belediyeler olmak üzere tüm başkanlarımızın yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diyerek açıklamalarını tamamladı.