E-Devlet üzerinden başvuru: Kırtasiye desteği nasıl alınır? Kırtasiye yardımı şartları ve ödeme tarihleri belli oldu

A

Admin

Yönetici
Yönetici
İhtiyaç sahibi ailelere sağlanan ve kamuoyunda “Kırtasiye Yardımı” olarak bilinen destek için başvuru süreci başladı. Bu yardım ile ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin eğitim için gerekli defter, kalem, silgi, çanta ve boya seti gibi malzemeleri temin ediliyor.

BAŞVURU SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor. Aileler, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifreleriyle giriş yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu ekranındaki formu doldurarak başvurularını tamamlıyor.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Kırtasiye yardımı ödemeleri yılda bir kez yapılıyor. Başvurusu onaylanan ailelerin ödemeleri belirtilen banka hesabına veya PTT üzerinden 1 Eylül–31 Aralık tarihleri arasında yatırılıyor.

DESTEK MİKTARI VE ŞARTLAR NEREDEN DUYURULUYOR?

Yardımın miktarı ve başvuru şartları, SGK’nın resmi internet sitesi ile e-Devlet üzerinden paylaşılıyor. Yetkililer, bu desteğin özellikle eğitim masraflarını karşılamakta zorlanan aileler için büyük kolaylık sağladığını belirtiyor.

OKULLAR 8 EYLÜL’DE AÇILIYOR

İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen takvime göre 2025-2026 eğitim öğretim yılı 8 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

YENİ DÖNEMİN TATİL TAKVİMİ BELLİ OLDU

İlk ara tatil: 10-14 Kasım 2025

Yarıyıl tatili (sömestr): 19-30 Ocak 2026

İkinci ara tatil: 16-20 Mart 2026

Okulların kapanış tarihi: 19 Haziran 2026

NTV

Geri