Dünya bizi alkışladı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
YÜciDER-Gİ ödüllerine bir yenisini ekledi. 2023'te 656 sayfalık 3. sayısıyla “Gourmand Award”da dünyanın en iyi 2. dergisi seçilen YÜciDER-Gİ, 558 sayfalık 4. sayısıyla, dünyanın en iyisi seçildi. Güzel haber Portekiz'den geldi. Gourmand Awards yarışmaları ödül Töreni, 18 Haziran Çarşamba akşamı Başkent Lizbon'da Estoril Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜciTA) yayın organı YÜciDER-Gİ, coğrafi işaretler kategorisinde finale kalmıştı. Nihayet YÜciDER-Gİ, World Gourmand Ödülleri yarışması Coğrafi İşaretler kategorisinde 4.sayısıyla “Dünyanın En İyi Dergisi” seçildi. Ödülü YÜciTA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu aldı. DÜNYADA İLK YüCiDER-GI’nin coğrafi işaretler alanında dünyanın ilk dergisi olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Tekelioğlu, bu prestijli ödüle sahip olmanın YÜciTA ve Türkiye için büyük onur olduğunu belirtti. Ödülü kendilerini coğrafi işaretlere adamış tüm dünya üreticileri adına aldığını söyleyen Prof. Dr. Tekelioğlu, şöyle konuştu:"Bana verilen bu ödül, coğrafi işaretli ürünleri yetiştiren, alın teriyle toprağı yoğuran, emeğiyle bereketi mayalayan dünyadaki tüm üreticilere aittir. Bu ödülü alın teri döken dünyadaki tüm üreticilere ithaf ediyorum." Törende kızı gazeteci Tuluhan Tekelioğlu, YÜciTA üyeleri Doç. Dr. Mehmet Zanbak, Zerrin Zanbak, Derya Kılıç, Berrin Bal Onur ve Neşe Biber de Prof.Dr. Yavuz Tekelioğlu'nu yalnız bırakmadı. Bu ödülle doğa harikası ülkemizin, çalışkan çiftçilerinin emekleri bir kez daha taçlanmış oldu. Her sayısı ansiklopedi titizliğiyle hazırlanan YÜciDER-Gİ, Türk tarımını topraktan tabağa kadar her aşamada, tüm paydaşlarıyla korumayı, geliştirmeyi ve dünyaya tanıtmayı amaçlıyor. Dünya birinciliğini satır satır hak eden dergi, YÜciTA ekibinin mücadelesinin önemini de hepimize gösteriyor. Ödülle, Türk üreticinin emeği değerlensin diye emek verenler, emeklerinin karşılığını bir kez daha aldı. Bizim de göğsümüz kabardı. Var olun! Gücünü vatan sevgisinden alan bu ekibe mutlaka destek olalım. YÜciTA gönüllüsü olabilir, tüm dünyaya Türk ürünlerini anlatarak göğsümüzü kabartan YÜciDER-Gİ için bağışta bulunabilir ya da dergiyi satın alabilirsiniz.

Geri