A
Admin
Yönetici
Yönetici
Niğde Halk Eğitimi Merkezi, istihdama katkı sağlayacak yeni bir mesleki eğitim programını daha hayata geçiriyor. 14 Haziran 2025 tarihinde başlayacak Doğal Gaz Yakıtlı Kalorifer Ateşçiliği Kursu, sektörde çalışmak isteyen ya da mesleki yeterliliğini artırmak isteyen bireyler için önemli bir fırsat sunuyor. Kurs, Halk Eğitimi Merkezi’nin Ek Hizmet Binası’nda düzenlenecek ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika ile tamamlanacak. Eğitimler, alanında uzman eğitmenler tarafından hem teorik hem de uygulamalı olarak gerçekleştirilecek. MESLEKİ YETERLİLİK VE İSTİHDAM AVANTAJI Eğitim süresince katılımcılar, doğal gaz sistemlerinin yapısı, işletimi ve güvenliği konularında kapsamlı bilgi edinecek. Uygulamalı eğitimlerle birlikte, kursiyerler sektörde çalışabilmek için gerekli teknik donanıma sahip olacak. Kursun, özellikle doğal gaz sektöründe çalışmak isteyenler için istihdamda ciddi bir avantaj sağlayacağı belirtiliyor. KONTENJANLAR SINIRLI – BAŞVURULAR ŞAHSEN YAPILACAK Kontenjanların sınırlı olduğu kursa katılmak isteyenlerin, en kısa sürede Niğde Halk Eğitimi Merkezi’ne şahsen başvurarak kayıt yaptırmaları gerekiyor. Niğde Halk Eğitimi Merkezi yetkilileri, kursun istihdamın yanı sıra bireysel gelişim açısından da büyük önem taşıdığını vurgularken, benzer mesleki eğitimlerin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini açıkladı. (Samet ÇINAR)