Diyarbakır'da 9 yaşındaki kuzenini öldüren kızdan kan donduran ifade

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde ailesi tarafından haber alınamayan 9 yaşındaki Yasemin Yıldırım için ekiplere ihbarda bulunuldu. Yasemin Yıldırım'ı arama çalışmalarına başlayan polis ekipleri, küçük kızın cansız bedenini yangın merdiveninde buldu. Sağlık ekipleri, Yasemin Yıldırım'ın bıçak darbeleri sonucu hayatını kaybettiğini değerlendirirken küçük çocuğun cansız bedeni kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yasemin Yıldırım'ın öldürülmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 17 yaşındaki kız kuzeni M.Ç. gözaltına alınmıştı. Şüpheli, polisteki sorgusunda her şeyi itiraf etti. EVİNDE BIÇAK VE KANLI AYAKKABI BULUNDU Apartmanın yangın merdiveninde cansız bedenine ulaşılan ve bıçak darbeleriyle öldürüldüğü belirlenen 9 yaşındaki Yasemin Yıldırım'ın öldürülmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında maktulün aynı binada oturan 17 yaşındaki kız kuzeni M.Ç., gözaltına alındı. M.Ç.'nin evinde yapılan polis aramasında olayda kullanıldığı değerlendirilen bıçak, altı kanlı ayakkabı ve kanlı ıslak mendil bulundu. Gözaltına alınan 17 yaşındaki M.Ç., polisteki ifadesinde her şeyi tek tek itiraf etti. 'BİRİNİ ÖLDÜRMEYE KARAR VERMİŞTİM' Hürriyet'te yer alan habere göre ifade işlemleri için Emniyete götürülen M.Ç., polisteki ifadesinde her şeyi itiraf etti. Cinayeti kendisinin işlediğini söyleyen 17 yaşındaki M.Ç.'nin geçtiğimiz yıl annesini kanser hastalığından kaybettiği ve bunalıma girdiği öğrenilirken 'Birini öldürmeye karar vermiştim ama kimi öldüreceğimi bilmiyordum.' dediği aktarıldı. 9 yaşındaki kuzeni Yasemin Yıldırım'ı öldürmeye 1 gün önce karar verdiği öğrenilen M.Ç.'nin kendisine yöneltilen 'Neden onu öldürmeye karar verdin?' sorusuna ise 'Denk geldi' şeklinde yanıt verdiği aktarıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında M.Ç.'nin 17 yaşında olan kuzeni İ.Y.T.'nin de gözaltına alındığı ve şüpheli hakkında 'Konutu terk etmeme' adli kontrol tedbiriyle serbest bırakma işlemi uygulandığı öğrenildi. M.Ç. ise Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece 'Kasten öldürmek' suçundan tutuklandı. Kaynak: Haber Merkezi

Geri