A
Admin
Yönetici
Yönetici
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2025 sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler üniversite kayıtlarına çevrildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) duyurusu ile tercih sonuçlarına göre bir programa yerleşen adayların kayıt tarihleri netleşti.
Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 11-17 Eylül 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Elektronik kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın e-Devlet Kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını kullanacak.
E-Kayıt işlemleri 11-15 Eylül 2025 tarihleri arasında yapılabilecek.
Son başvuru tarihi 15 Eylül 2025, saat 23.59 olarak belirlendi.
Elektronik kayıt yapan adayların ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için ekranda e-kayıt işleminin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı görmeleri gerekiyor.
E-Kayıt işlemlerini tamamlayan adaylar, üniversitelerinin web sitesinde belirtilen belgeleri ilgili tarih aralığında elden teslim edecek.
NTV
KAYIT TARİHLERİ
Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 11-17 Eylül 2025 tarihleri arasında yapılacak.
DGS E-KAYIT TAKVİMİ
Elektronik kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın e-Devlet Kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını kullanacak.
E-Kayıt işlemleri 11-15 Eylül 2025 tarihleri arasında yapılabilecek.
Son başvuru tarihi 15 Eylül 2025, saat 23.59 olarak belirlendi.
ELEKTRONİK KAYIT İŞLEMİ
Elektronik kayıt yapan adayların ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için ekranda e-kayıt işleminin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı görmeleri gerekiyor.
BELGE TESLİMİ
E-Kayıt işlemlerini tamamlayan adaylar, üniversitelerinin web sitesinde belirtilen belgeleri ilgili tarih aralığında elden teslim edecek.
NTV