CHP’LİLERİN AMACI ÜZÜM YEMEK DEĞİL

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
CHP’de ve partililerindeki olaylara tersten bakış açılarını oldum olası merak etmişimdir. Sürekli olumsuz yönüne bakıp gerçekleri görmeden hareket ederler veya açıklama yaparlar. Bunun en canlı örneği CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı’nın Kaş İslamlar Mahallesi’nde vatandaşla yaptığı toplantıda yaşanmış. İyi bir hukukçu olan Arı, gerçekleri görmemek için MASKE takmış, eline BEYAZ BASTON alıp, “Takip edip beni” demiş! Öncelikle şunu belirteyim; “Bir körün birini götüreceği yer dipsiz kuyudur” diye bir deyim vardır. Cavit Arı hem böyle yapıyor hem de kör bir kuyuda umut ışığı arattırıyor. Ben size şu Kaş mevzularını tek tek anlatayım. Kaş ve çevresinde binlerce KAÇAK VİLLA var. Bunların birçoğu ile VİLLA TURİZMİ yapılıyor. Kaş’ın bazı mahalleleri hala İMARSIZ ve İmar Planları’nı da yargı İPTAL etmiş. Yani, İNŞAAT RUHSATLARI ve İSKAN RUHSATLARI yok! Buna rağmen halkın mağdur olmaması için GEÇİCİ BELGE ile geçen yıla kadar çalıştırmışlar bu işletmelerini. Ancak 2024 yılında TURİZM İŞLETME BELGESİ olmayanlar için Kültür ve Turizm Bakanlığı RİSKİ göze alıp 31 Aralık 2024’e kadar başvuru süresini uzatmış. Allah’tan bir olay yaşanmamış! Yaşansa tıpkı KARTALKAYA gibi olurdu mevzular. Tabi bu süreçte yerel seçimler yapıldı. Şimdiki CHP’li Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan, KAÇAK VİLLALARA RUHSAT SÖZÜ verdi. Lakin üzerinden 1,5 yıl geçmesine rağmen ortada ne RUHSAT var ne de İMAR PLANI! Ortada olan tek şey varsa yoksa “KAÇAK VİLLALARA TURİZM İŞLETME RUHSATI VERİN” yaygarası... Bir de “TEKRAR SÜRE VERİN” talebi var. Geçen yıl hiç adım atılmamış. İyi de bu iş nasıl olacak? Şimdi CHP Milletvekili Cavit Arı’nın dediklerine bir bakalım. Cavit Bey diyor ki, “Gelip de sizlere kardeşim burada bu yapıyı yapamazsın diyen olmadı. Bu yasaktır bunu yapma diyen olmadı. Engelleyen olmadı. Seranızın bulunduğu yere konut yapmanıza karşı çıkan olmadı. Devlet sizi sadece seyirci olarak izledi. İktidar, sizi sadece bunlar yapsın, kaçak yapsın ben günü geldiğinde tepelerine çökerim, onlardan istediğim oyu alırım olarak gördü. Sizi oy deposu olarak gördü. Bu yapıların yapılmasına bir anlamda göz yumacak ve devamında da günü geldiğinde kardeşim sen onları çalıştıramazsın diyecek.” İlahi Cavit Arı! Yahu bir inşaata başlamadan önce inşaat ruhsatı, yapı izin belgesi vs. alınır değil mi? İnşaat bitince de İSKAN RUHSATI alınır değil mi? Bunlar olmazsa olmaz, birilerinin uyarmasına gerek yok değil mi? Hani sen hukukçusun ya bilirsin ya! Geçen seçimlerde KAÇAK VİLLA sahiplerini kim oy deposu olarak gördü haberin var mı Cavit Bey? Yoksa da ben söyleyeyim. Sizin partinizi temsil eden yani CHP’li Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan! KAÇAK VİLLALARA RUHSAT SÖZÜ vermişti. Hatırlatırım. Peki başkan olmadan önce söz veren Demirhan seçildikten sonra ne yapmış acaba? Koskocaman bir HİÇ! Hep arkadan dolanmış, “CEK-CAK” ile gün geçirmiş. Yani halkı kandırmış ve kandırmışınız! Şimdi kalkıp bu konuda iktidarı suçluyorsunuz. Kaş Belediyesi’nin birinci önceliği İMAR PLANI olsaydı bu mevzular sanırım şimdi hiç konuşulmuyor olacaktı. Ama onların önceliği İMAR PLANI falan değil. Bir de kalkıp tekrar 31 Aralık 2025’e kadar EK SÜRE ve UZATMA talebinde bulunuyorsunuz. Yahu bunu diyeceğinize yanı başınızdaki partili Belediye Başkanınıza, “Kardeşim sen niye meclisinde bu sorunu çözmüyorsun” diye sorsaydın ya! Hatta biraz daha ileri gideyim: Perşembe günü 3 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle ‘ŞANTAJ VE TEHDİT’ suçlamasıyla hakim karşısına çıkacak CHP İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan’a, “Başkan, şu yasak aşk-meşk işleri peşinde koşacağına bu sorunların peşinden niye koşmuyorsun?” deseydin ya! Diyemezsiniz. Sizin işiniz ÜZÜM YEMEK DEĞİL BAĞCIYI DÖVMEK! Eğer böyle olmasaydı Başkan Demirhan’ın da aralarında bulunduğu heyetin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaretinin sonucunu beklerdiniz. Bakın ben size Bakan Ersoy’un bu konuya bakış açısını anlatayım. Kaş Belediyesi öncelikle İMAR PLANINI yapacak. Bu konuda da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı destek verecek. Sonra da Belediye bu VİLLALARI KAÇAK konumundan çıkaracak. Sonrasında da İŞYERİ AÇMA RUHSATI verecek. Bunlar tamamlandıktan sonra da Kültür ve Turizm Bakanlığı VİLLALARA TURİZM İŞLETME BELGESİ verecek. Aksi halde sizin istediğiniz gibi bu KAÇAK VİLLALARA hiçbir Allah’ın kulu risk alıp da TURİZM İŞLETME BELGESİ vermez, veremez! Benim anlatmak istediğim, sizin bilip, anlayıp olaya tersten baktığınız KAÇAK VİLLA mevzuları bu noktada. Yoksa senin söylediğin gibi değil Sayın Cavit Arı! Velhasıl velkelam; öncelikle İMAR PLANI yapılacak, villalar kaçak konumundan çıkartılıp İŞYERİ AÇMA RUHSATI verilecek. Sonra da iş yasal çözümle turizm mecrasına girecek.

Geri