A
Admin
Yönetici
Yönetici
Çankaya Belediyesi ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ortaklığında yürütülen “Baba Destek Programı”, yoğun bir katılımla tamamlandı. Program, Çankaya’da bulunan gündüz bakımevlerinde eğitim alan 3-6 yaş arası çocukların velilerine yönelik olarak hazırlandı. Masal Kalesi, Dostluk, Barış, Atlas ve Martı gündüz bakımevlerinde 13 hafta boyunca devam eden eğitimi başarıyla tamamlayan babalara katılım belgeleri takdim edildi. Babalara çocuk gelişimi ve ebeveynlik eğitimi AÇEV’in uzman eğitmenleri Erol Turgut, Celal İnan, Deniz Ataç, Umut Yaşar Göç, Yalçın Ulusoy ve Murat Göç tarafından verilen eğitimlerde, babalara çocuklarının gelişim süreçlerine nasıl katkı sunabilecekleri aktarıldı. Ayrıca bakım, iletişim ve sorumluluk paylaşımı konularında daha etkin bir ebeveyn olmanın yolları anlatıldı. Programın temel hedeflerinden biri, babaların çocuklarıyla daha sağlıklı ve demokratik ilişkiler kurmalarını desteklemek oldu. Eğitim kapsamında hem babaların bireysel gelişimlerine katkı sağlanması hem de aile içindeki rollerinin güçlendirilmesi amaçlandı. Eğitime katılan babalar, edindikleri bilgiler sayesinde çocuklarıyla olan iletişimlerinin güçlendiğini belirterek programa duydukları memnuniyeti dile getirdiler.