A
Admin
Yönetici
Yönetici
Bornova Belediyesi, Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nda kadınlara, çocuklara ve eğitime yönelik önemli kararlar aldı. Yapılan oylamalarda BAYETAV ile iş birliği protokolü, Yerel Eşitlik Eylem Planı (YEEP) ve mesleki kurslar açılmasını içeren protokol kabul edildi. MECLİS TOPLANTISI NEVZAT KAVALAR KÜLTÜR MERKEZİ’NDE YAPILDI Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında gerçekleşen toplantı, Nevzat Kavalar Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda düzenlendi. Gündemde yer alan üç ana karar, meclis üyelerinin oybirliği ve oyçokluğuyla kabul edildi. BAYETAV İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ MECLİSTEN GEÇTİ Bornova Belediyesi ile Bir Arada Yaşarız Eğitim ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı (BAYETAV) arasında yapılması planlanan protokol, komisyon raporlarının ardından meclisten geçti. Protokol kapsamında ilçede kadınlar ve çocuklara yönelik hak temelli, kapsayıcı ve sürdürülebilir sosyal destek ve eğitim hizmetleri sunulması hedefleniyor. YEREL EŞİTLİK EYLEM PLANI KABUL EDİLDİ Kadın-Erkek Eşitliği’nin yerel düzeyde güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan “Bornova Belediyesi Yerel Eşitlik Eylem Planı (YEEP)” meclis gündeminde yer aldı ve kabul edildi. Plan, toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesinin belediyenin tüm hizmet alanlarına entegre edilmesini ve kurumsal yapının bu yönde geliştirilmesini öngörüyor. MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE ORTAK KURS PROTOKOLÜ Bornova Belediyesi ile Bornova Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanacak yeni protokol, ilçede yaşayan vatandaşlara yönelik mesleki, kültürel ve sosyal içerikli kursların düzenlenmesini içeriyor. Protokol, bireylerin yaşam kalitesini artırmayı ve istihdam olanaklarını genişletmeyi amaçlıyor. “KİMSEYİ GERİDE BIRAKMAYAN BELEDİYECİLİK” Kararlarla ilgili açıklama yapan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, belediyecilik anlayışlarını şu sözlerle aktardı: “Biz Bornova’da hiçbir kesimi geride bırakmayan, toplumsal eşitliği temel alan bir belediyecilik anlayışını benimsiyoruz. Kadınlar, çocuklar ve tüm Bornovalılar için güvenli, üretken ve eşit bir yaşam alanı oluşturma hedefimize kararlılıkla ilerliyoruz. Bu anlayışımıza destek veren tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.” KADINLAR VE ÇOCUKLAR İÇİN HİZMET KAPASİTESİ ARTIRILACAK BAYETAV protokolü ve YEEP ile birlikte, Bornova’da kadınların ve çocukların sosyal hizmetlere erişiminin kolaylaşması, destek sistemlerinin güçlenmesi ve daha geniş kapsayıcılık sağlanması planlanıyor. Yerel Eşitlik Eylem Planı doğrultusunda Bornova Belediyesi bünyesindeki tüm birimlerde toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı çalışma politikaları geliştirilecek. Böylece karar alma süreçlerinden hizmet planlamasına kadar birçok alanda eşitlik yaklaşımı kurumsallaştırılacak. YURTTAŞLAR İÇİN ÜCRETSİZ MESLEKİ KURSLAR AÇILACAK Belediye ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde açılacak kurslar ile vatandaşların mesleki yetkinliklerinin artırılması, yeni beceriler kazanmaları ve istihdam süreçlerine dahil olmaları hedefleniyor. SOSYAL BELEDİYECİLİK UYGULAMALARINA YENİ ADIM Bornova Belediyesi’nin aldığı kararlar, sosyal belediyecilik anlayışını güçlendirecek nitelikte. Özellikle dezavantajlı gruplara yönelik hak temelli hizmetlerin artırılması ve toplumsal eşitlik için kurumsal politikaların benimsenmesi planların temelini oluşturuyor.