Boks Şampiyonası’nda madalya mücadelesi: İki milli sporcu yarı finalde!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İngiltere'nin Liverpool kentinde düzenlenen Dünya Boks Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden iki milli kadın boksör, yarı finale yükselerek madalya elde etmeyi garantiledi. Liverpool’daki M&S Bank Arena’da düzenlenen organizasyonun öğlen seansında dört Türk sporcu ringe çıktı.

EV SAHİBİ SPORCUYU MAĞLUP ETTİ

Kadınlar 75 kilo kategorisinde mücadele eden Büşra Işıldar, çeyrek finalde İngiltere’den Mary-Kate Smith ile karşı karşıya geldi. Maçı 5-0’lık skorla kazanan Büşra, adını yarı finale yazdırdı ve şampiyonada madalya garantileyen ilk Türk sporcu oldu. Yarı finalde Avustralyalı Sue Emma Greentree ile karşılaşacak olan milli sporcu, maçını 13 Eylül Cumartesi günü yapacak. Karşılaşma sonrası basına konuşan Büşra Işıldar şu ifadeleri kullandı: "Şampiyonaya çok iyi çalıştık. Bu sene ikinci kez dünya şampiyonası düzenleniyor. Diğerinde de gümüş madalya almıştım. Burada altın madalya alarak ülkemi gururlandırmak istiyorum. Çok uzun zamandır kamptayız, ailemizi evimizi unuttuk. Bize dua edin." "İngiltere'de altın madalya alacağım. Bu yıl dünyada ikinci madalyamı almış oldum ama burada rengini altın yapmak istiyorum."

ŞEYMA DÜZTAŞ’TAN TARİHİ BAŞARI

Kadınlar +80 kilo kategorisinde Şeyma Düztaş, çeyrek finalde Suudi Arabistan’dan Noof Alyousef ile karşılaştı. Karşılaşmada ilk rauntta rakibine saydıran Şeyma, hakem kararıyla maçı kazanarak yarı finale yükseldi. Milli sporcu böylece büyükler kategorisinde kariyerinin ilk Dünya Şampiyonası madalyasını garantiledi. Düztaş, 12 Eylül Cumartesi günü Hindistan’dan Nupur Sheoran ile yarı final mücadelesi verecek. Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Şeyma Düztaş, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bronz madalyayı garantiledim. Allah'ın izniyle şimdi önce gümüşü garantileyip sonra da altını almak istiyorum. Ülkem adına güzel bir başarı elde ettim, şimdi madalyanın rengini belirleyeceğim."

TURNUVAYA VEDA ETTİ

Kadınlar 54 kiloda mücadele eden milli boksör Hatice Akbaş, çeyrek finalde İtalya’dan Sirine Charaabi ile karşılaştı. Maçı 5-0 kaybeden Hatice, turnuvadan elendi. Erkekler 90 kiloda ringe çıkan Emrah Yaşar ise Azerbaycanlı rakibi Loren Berto Alfonso Domingues ile karşılaştı. Çekişmeli geçen mücadelede 3-2 mağlup olan Emrah, madalya şansını yitirdi.

Geri