“Böbrekte kistim var ne yapmalıyım?” sorularına uzmanlardan yanıt

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 4 Eylül Dünya Polikistik Böbrek Hastalığı Farkındalık Günü kapsamında “Böbrekte Kistim Var Ne Yapmalıyım?” konulu bir konferans düzenleyecek. Etkinlikte vatandaşlar, alanında uzman isimlerden merak ettikleri tüm soruların yanıtlarını alabilecek.

a-w529071-02.jpg

KONFERANS DETAYLARI

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilecek konferans, 4 Eylül Perşembe günü saat 14.00’te Sosyal Gelişim Merkezi (SGM) Konferans Salonu’nda yapılacak. Programın moderatörlüğünü Prof. Dr. Hamad Dheir üstlenecek, konuşmacı olarak ise Dr. Öğretim Üyesi Mahmud İslam katılacak. Her iki uzman da polikistik böbrek hastalığı ile ilgili merak edilen tüm konuları aktaracak.

SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN FARKINDALIK ÖNEMLİ

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, polikistik böbrek hastalığının toplumda sık görüldüğüne dikkat çekildi:
“Böbrek sağlığının yaşam kalitemiz için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Polikistik böbrek hastalığı toplumda sık görülüyor ancak çoğu zaman yeterince bilinmiyor. Erken teşhis ve bilinçlenme ile kendi sağlığımızı ve sevdiklerimizin sağlığını koruyabiliriz. Bu nedenle tüm hemşehrilerimizi farkındalık programımıza davet ediyoruz.”

Geri