A
Admin
Yönetici
Yönetici
Hatay’ın Antakya ilçesinde bir telefon tamircisinde yaşanan olay yürekleri ağza getirdi. Tamire getirilen bir cep telefonu, bataryasının ısıtıcıda unutulması nedeniyle patlayarak alev aldı. Patlama ve sonrasında yaşanan panik anları ise iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Soğukkanlı müdahale faciayı önledi Olay, Haraparası Mahallesi'ndeki Balıkçılar Çarşısı’nda faaliyet gösteren bir telefon tamircisinde meydana geldi. Dükkan çalışanı Muhammed Ramazan İbrahim, tamir için aldığı cep telefonunun bataryasını ısıtıcıya koydu. Ancak batarya kısa süre içinde aşırı ısınarak patladı ve telefon bir anda alev aldı. Patlama anında ani refleksle geri çekilen İbrahim, hem kendi canını hem de iş yerini kurtardı. Panik anlarına rağmen soğukkanlılığını koruyan İbrahim’in müdahalesi sayesinde alevlerin büyümesi engellendi. “Yılda iki kez başıma geliyor, alıştım” Olay sonrası konuşan Muhammed Ramazan İbrahim, telefon bataryalarının ısıya karşı son derece hassas olduğunu belirtti. “Telefon tamiri yaparken bataryayı ısıtıcıya koydum. 5 dakika kadar unuttum, sonra patladı. Güvenlik kamerasında da görüldüğü gibi telefonu yere attım. Korkmadım çünkü bu tarz olaylar yılda birkaç kez başıma geliyor” dedi. 5 yıldır bu işi yaptığını dile getiren İbrahim, benzer bir olayı 5 ay önce İstanbul’da yaşadığını ve artık reflekslerinin geliştiğini belirtti. “Bu tarz durumlarda sakin kalmak çok önemli. Allah’a şükür ciddi bir zarar olmadı. Sadece telefon yandı, onu da tamir edip hallettim” ifadelerini kullandı.