A
Admin
Yönetici
Yönetici
Türkiye'nin kırmızı et üretiminde dünya sıralamalarında üst sıralarda yer almasında büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın önemli rolü bulunuyor. Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre, Türkiye sığır varlığında dünyada 21’inci, sığır eti üretiminde ise 8’inci sırada yer alıyor. Koyun varlığında dünya 7’ncisi, koyun eti üretiminde 3’üncü, keçi varlığında 22’nci, keçi eti üretiminde ise 10’uncu sırada bulunuyor. Avrupa Birliği ülkeleri arasında ise Türkiye, büyükbaş hayvan varlığında 2’nci, küçükbaş ve kanatlı hayvan varlığında ise 1’inci sırada yer alıyor.
Bingöl, zengin coğrafyası ve doğal meralarıyla bu başarının önemli merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyor. İl, hem büyükbaş hem küçükbaş hayvancılıkta önemli bir potansiyele sahip olarak ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Bölgesel olarak kırmızı et üretiminde lider konumda bulunan Bingöl, tarım ve hayvancılık alanında stratejik önemiyle öne çıkıyor.
Bingöl, zengin coğrafyası ve doğal meralarıyla bu başarının önemli merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyor. İl, hem büyükbaş hem küçükbaş hayvancılıkta önemli bir potansiyele sahip olarak ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Bölgesel olarak kırmızı et üretiminde lider konumda bulunan Bingöl, tarım ve hayvancılık alanında stratejik önemiyle öne çıkıyor.