BESYO tercihleri başlıyor! Taban puanlar ve kontenjanlar için kritik tarihler | BESYO kontenjan 2025

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) kapsamında yapılan BESYO sınavları, 13-17 Ağustos 2025 tarihlerinde tamamlandı. 2025-2026 öğretim yılı için spor programlarına öğrenci alacak yükseköğretim kurumları, ÖSYM aracılığıyla merkezi yerleştirme tercihlerini alacak. Adaylar, TYT puanları ve özel yetenek sınavı sonuçlarına göre yerleştirilecek.

ÖZYES KAPSAMINDA BESYO TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

ÖSYM, 2025-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alan Tablo-3 (ön lisans) ve Tablo-4 (lisans) programları için merkezi yerleştirme başvurularını alacak. Adaylar, yerleştirme puanlarına (YP) göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralama yaparak tercihlerini oluşturacak.

En Iyi Besyo Universiteleri

TABAN PUANLAR VE KONTENJANLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2025 BESYO taban puanları, yerleştirme işlemlerinin ardından netlik kazanacak. Ancak adaylar, geçtiğimiz yılın taban puanlarını referans alarak şimdiden tercih planlaması yapabiliyor. Bu yılın kontenjan ve puan bilgileri ise ÖSYM tarafından resmi duyuru ile paylaşılacak.

TERCİHLERİ KAÇIRMAYIN

BESYO’ya başvuru yapacak adayların ÖSYM’nin resmi sitesini düzenli olarak takip etmeleri ve tercih tarihlerini kaçırmamaları büyük önem taşıyor. 2025-ÖZYES tercihleri, adayların spor kariyerlerine yön verecek kritik bir adım olarak öne çıkıyor.

HÜRRİYET

Geri