A
Admin
Yönetici
Yönetici
"Köy Okulunda Yeşilçam Rüzgârı: Açık Hava Sineması Etkinliği" Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde yer alan Akkese İlkokulu ve Ortaokulu, yıl sonu etkinlikleri kapsamında anlamlı bir nostaljiye imza attı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın “okulun son haftası etkinlik haftası” uygulaması kapsamında düzenlenen etkinlikte okul bahçesi açık hava sinemasına dönüştürüldü. Veliler, öğrenciler ve mahalle sakinleri çimlerin üzerinde, beyaz perdeye yansıtılan Yeşilçam filmleriyle geçmişe yolculuk yaptı. Sosyal medyada “Yastığını, minderini ve mısırını kap gel” sloganıyla duyurulan etkinlik büyük ilgi gördü. Bahçede nostaljik sinema gecesi Etkinlik öncesi öğretmenler hummalı bir hazırlık sürecine girdi. Okul bahçesi, nostaljiye uygun bir atmosferle açık hava sinemasına çevrildi. Duyurular sosyal medya üzerinden yapıldı. Veliler ve mahalle sakinleri, patlamış mısırlarını ve minderlerini alarak etkinlik alanına geldi. Gösterilen Yeşilçam filmleriyle izleyenler hem keyifli vakit geçirdi hem de geçmişin sıcak hatıralarını yeniden yaşadı. “Velilerle birlikte keyifli bir anı biriktirdik” Sınıf öğretmeni Özlem Turan Başkan, bu özel gecenin perde arkasını şu sözlerle anlattı: “Çocukların aileleriyle birlikte katılabileceği, herkesin mutlu ayrılacağı bir etkinlik planladık. Açık hava sineması fikri, hem nostaljik olması hem de birlikte izleme deneyimi yaşatması açısından çok cazipti. Okul bahçemiz bu tür bir etkinliğe oldukça uygundu. Sosyal medyada yaptığımız çağrıya olumlu dönüşler aldık. Bu yıl ‘Aile Yılı’ olması da bizi ayrıca motive etti.” Veliler ve öğrencilerden tam not Etkinliğe çocuklarıyla birlikte katılan veli Taner Uzuner, köy okulunda böyle bir organizasyon yapılmasının çok değerli olduğunu vurgulayarak, “Gençlik yıllarımızda bizler bu kadar şanslı değildik. Bugün çocuklarımızla birlikte hem eğleniyoruz hem de birlikte anı biriktiriyoruz” dedi. Öğrencilerden Sümeyye Nur Balcı ise heyecanını “Mısırımı aldım, keyif yapmaya geldim. Sürpriz film olduğunu söylediler, çok heyecanlıyım” sözleriyle dile getirdi.