A
Admin
Yönetici
Yönetici
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi'nde (BELGEM) eğitim gören 12. sınıf ve mezun öğrenciler, bu kez tarih dersini sınıf yerine anlam dolu bir parkta işledi. Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kıbrıs Barış Harekatı’nı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sembollerini barındıran KKTC Parkı’nda öğrencilere anlattı. Eşki: “Kıbrıslı Türklerin Varoluş Mücadelesini Unutmayacağız” Başkan Eşki, Kıbrıs Rum Kesimi’nin geçmişte Kıbrıslı Türklere yönelik uyguladığı baskı ve şiddet politikalarını, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın direnişini ve 1974’teki Barış Harekâtı’nı öğrencilere detaylı bir şekilde aktardı. “Her ne kadar dünya iki devletli yapıyı kabul etmese de, oradaki Türk nüfusunu güvence altına almaya devam edeceğiz” sözleriyle, Türkiye'nin Kıbrıs’a olan tarihi ve siyasi bağlılığının altını çizdi. Hafızayı Yaşatan Bir Mekan: KKTC Parkı Atatürk Mahallesi’nde yer alan KKTC Parkı, yalnızca yeşil bir alan değil; Kıbrıs Türk halkının direnişini, barışı ve kardeşliği simgeleyen bir hafıza alanı. Parkta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın büstü, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in barış mesajı, Kıbrıslı şair Osman Türkay’a ait bir şiir, Türk Mukavemet Teşkilatı’nı simgeleyen üç selvi ağacı bulunuyor. Ayrıca 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden Şampiyon Melekler için özel bir anma köşesi ve Kıbrıs kültürünü yansıtan “N’apan” adlı bir kafe de parkın öne çıkan unsurları arasında yer alıyor. “Tarih, Sadece Kitapta Değil; Mekânda ve Anlatıda da Yaşar” Öğrencilerle birebir iletişim kurarak ders anlatan Başkan Ömer Eşki, gençlerin tarihi bilgiyle değil, aynı zamanda duyguyla kavraması gerektiğine dikkat çekti. “Kıbrıs Barış Harekâtı sadece bir askeri müdahale değil; bir halkın haklı mücadelesidir. Bu park da bu mücadelenin bir simgesidir. BELGEM öğrencilerimizin böyle mekanlarda eğitim alması, onlara çok yönlü bir bakış kazandıracaktır” ifadelerini kullandı. BELGEM, Akademik Eğitimi Toplumsal Bilinçle Birleştiriyor Etkinlik sonunda öğrenciler, tarihi yerinde öğrenmenin kendileri için unutulmaz bir deneyim olduğunu söyleyerek Başkan Eşki’ye teşekkür etti. Bornova Belediyesi’nin BELGEM çatısı altında sunduğu bu bütünsel eğitim yaklaşımı, yalnızca sınavlara değil, yaşama hazırlayan bir vizyon taşıyor. Bülten