A
Admin
Yönetici
Yönetici
Yıllarca Eskişehir’de belediye meclislerini takip ettik. Gerek Odunpazarı, gerek Tepebaşı gerekse Büyükşehir Belediye meclisi. *** Meclislerde sürekli bir gerginlik vardı, hala da var. Tabi ülkedeki yıllardır süren siyasi kutuplaşma bu gerilimin baş nedeni. *** Daha önce de defalarca yazdık çizdik. Belediye Meclislerinde siyasi tartışmalar yerine Eskişehir’in sorunlarının çözümü için tartışılsa çok daha faydalı olur diye. Ama ne yazık ki olmuyor. *** Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, işte bunun la ilgili geçtiğimiz meclis toplantısında çok güzel bir konuşma yaptı. *** Başkan Ünlüce şöyle diyor, “Elbetteki siyaset yapma hakkımız var ama, ama bu meclis, bence biraz çözüm odaklı, şehrin hakkını arayan, şehrin hakkını savunan bir meclis olmalı. Biz burada açık açık bu şehrin en önemli sorunlarını biliyoruz. Bu sorunlarla kafa yormak varken, sen geçen gün bunu söylemiştin basında, ben bunun cevabını burada veriyorum gibi kitapçık sallamayla değil de hakikaten sorun neyse, yatırım neye az geliyorsa, bunları kalem kalem çıkarıp Eskişehir’in ve Eskişehirlinin hakkını nasıl ararız diye bir arayış içinde olmamız lazım. Farklı partilerden olabiliriz ama, Eskişehirli vatandaşlarımız, bize bunun için oy verdi. O yüzden buradaki tartışmalar daha nitelikli, daha kaliteli, Büyükşehir’i ve 14 ilçemizi ileriye taşıyacak, 540 tane mahallemizle beraber ileriye taşıyacak bir üslupta olmalı. Yoksa kavga edeceksek, birbirimize sen sus, sen konuşma, atma, sallama gibi laflar söyleyeceksek, ben açıkçası hiç memnun değilim bu düzeyden. Elbette ki tartışacağız, hepimizin farklı siyasi düşünceleri var, görüşlerimizi elbette savunacağız, ama lütfen biraz daha seviyeli ve saygılı olsun. Bunu da istemek Büyükşehir Belediye başkanı olarak benim hakkımdır diyorum” *** İşte tam da bu. Ayşe Ünlüce, yıllardır meclislerde yaşanan bu sorunu o kadar güzel özetlemiş ki.. Kavga değil, hizmet üretelim diyor. *** Umarız ki meclis üyeleri de Ünlüce’nin bu çağrısına, aslında ricasına kulak verirler. Siyasi, kısır tartışmaları bir kenara bırakıp enerjilerini Eskişehir’e hizmet etmek için harcalar. SİNERJİ BOZULMADI Eskişehirspor’un şampiyonluğunun ardından ‘güzel bir sinerji yakalandı bu sinerji bozulmamalı’ demiştik. Ulaş Entok’un başkanlığa devam etmesi gerektiğini yazmıştık. *** Öyle de oldu. Ulaş başkan güven tazeledi. *** Şimdi daha çok çalışması daha çok uğraşması gerekecek. Bunu yapabilecek tecrübeye sahip artık. *** Ancak, Eskişehir Ulaş başkanı bu zorlu süreçte yalnız bırakmamalı. Verilen birlik beraberlik mesajları, destek sözleri lafta kalmamalı. *** Profesyonel liglere adın atan Eskişehirspor burada kalıcı olmalı. Bir daha amatör lig kabusu yaşamaya kimsenin niyeti yok. O yüzden Eskişehirspor’a herkesin tam destek olması şart.