Başkan Genç: Gençlerimizle Gurur Duyuyorum

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Trabzon’da düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali, gençlerin kültürel ve sanatsal üretimleriyle dolu dolu geçti. Etkinliğe katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, festivalin anlamına dikkat çekerek, gençliğe duyduğu güveni ve gururu dile getirdi. Genç, “Güzel bir gençlik geliyor, gençlerimizle gurur duyuyoruz. İnşallah tam bağımsız Türkiye yolundaki yürüyüşümüz gençlerin sırtında daha da ileriye taşınacaktır” dedi. Kültür ve Sanatla Büyüyen Gençlik Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, öğrencilerin sanatla buluştuğu projeler sergilendi. Karikatür sergileri, folklor gösterileri ve sahne etkinlikleri ile öne çıkan festival, öğrencilerin kültürel ifadelerini ortaya koymasına fırsat sundu. Başkan Genç, öğrencilerin çizdiği karikatürleri tek tek inceleyerek, eserlerin toplumsal mesajlar açısından oldukça anlamlı olduğunu belirtti. Sanat Şehri Trabzon’un Ruhu Başkan Genç, Trabzon’un tarihsel kimliğine de atıfta bulunarak, “Bu şehir bir kültür ve sanat şehridir. Bugün burada gençlerin kaleminden çıkan fikirler, bu kimliği bir kez daha hatırlattı. Milli Eğitim camiasına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Etkinliğin bir gelenek hâline gelmesini temenni eden Genç, kültürel üretimlerin şehir kimliği açısından taşıdığı değere dikkat çekti. Yaz Boyunca Festival Dolu Bir Takvim Konuşmasında yaklaşan etkinlik takvimine de değinen Genç, Trabzon’un yaz boyunca çeşitli kültürel ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapacağını duyurdu. 10 Ağustos’ta Türk Yıldızları’nın Trabzon semalarında olacağını açıklayan Başkan Genç, bu gösteriyi şehit Yüzbaşı Burak Gençcelep’in anısına düzenlediklerini vurguladı. Kültür Yolu Festivali ve Horon Festivali ile birlikte yaz boyunca vatandaşların şehri dolu dolu yaşayacağını sözlerine ekledi.

Geri