A
Admin
Yönetici
Yönetici
Yaz aylarında serinletici bir lezzet olarak sofraların baş tacı olan kavunu seçmek her zaman kolay olmuyor. Pek çok kişi marketten ya da manavdan aldığı kavunu eve götürdüğünde ya kelek çıkmasıyla hayal kırıklığına uğruyor ya da içi geçmiş bir meyveyle karşılaşıyor. Oysa kavunun lezzetli olup olmadığını anlamanın yolu, sanıldığından çok daha basit. Meğer kavunun sırrı kabuğundaymış! Özellikle Diyarbakır ve Adana gibi kavun konusunda uzmanlaşmış bölgelerde halkın yıllardır uyguladığı pratik taktikler, kelek kavun alma derdine son veriyor. Ağırlığından kabuğuna, sapından kokusuna kadar birçok ipucu, bal gibi tatlı bir kavunu kolayca seçmenizi sağlıyor. Artık sadece görüntüsüne bakarak değil, doğru tekniklerle seçilmiş bir kavunla sofralarınızda tatlı bir ziyafet yaşayabilirsiniz. (Sözcü)