Bakan Göktaş müjdeyi verdi: Okul masrafları devletten! Kırtasiye ve kıyafet yardımı geliyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
2025-2026 eğitim öğretim dönemi öncesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan ihtiyaç sahibi ailelere müjde geldi. Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yaklaşık 1 buçuk milyar lira kaynak aktarıldığını duyurdu.

Bu kaynakla kırtasiye, okul kıyafeti, ayakkabı, kışlık giyim, barınma-taşınma, yemek masrafları gibi temel ihtiyaçların karşılanacağını belirten Göktaş, eğitim desteğinin kapsamının her geçen yıl genişlediğini vurguladı.

ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK DESTEKLER

Bakan Göktaş, lise ve üniversite sınavlarına girecek öğrenciler için hazırlık materyallerinin temin edildiğini, ayrıca ihtiyaç sahibi çocukların sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımının da desteklendiğini söyledi.

Yükseköğretimde okuyan öğrenciler için de destek sağlandığını aktaran Göktaş, özellikle ailelerinden uzakta eğitim görenlerin yılda iki gidiş-dönüş olmak üzere toplam dört bilet desteği alabildiğini hatırlattı.

“AİLE YILI” ÇALIŞMALARI

2025’in “Aile Yılı” olarak ilan edildiğini hatırlatan Bakan Göktaş, “Öğrencilerimizi aileleriyle bir araya getirmek için farklı destek programlarını hayata geçiriyoruz. Çünkü mutlu aile ve başarılı öğrenci, sağlıklı toplumun temelidir” dedi.

Ocak-Temmuz döneminde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonundan 64 milyon lira kaynak aktarıldığını kaydeden Göktaş, 2021’den bu yana SYDV’lere aktarılan ek kaynağın 2 buçuk milyar lirayı aştığını ifade etti.

Geri