A
Admin
Yönetici
Yönetici
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun, AKP'ye geçeceği yönündeki iddialar üzerine CHP heyeti, Aydın'da önemli bir açıklama yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcıları Ensar Aytekin ve Gökan Zeybek'in katıldığı basın toplantısında, son gelişmeler ve parti içi duruşla ilgili açıklamalarda bulunuldu. CHP'DEN "ZAYIF HALKA" YORUMU Ensar Aytekin, açıklamalarına, "Zayıf halka aradılar, Aydın'da buldular" şeklinde başladı ve Aydın'da yaşanan gelişmeleri eleştirdi. Aytekin, "AKP'ye katılmak yerine cezaevine tıkılmaya yeğleyen 14 onurlu belediye başkanımızı buradan selamlıyorum" diyerek, partisinden ayrılmayı seçenleri hedef aldı. Aytekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "İşten çıkarma tehdidi ile partisinden ayrılanlara sesleniyorum: CHP'ye geri dönün. Burası kimseyi aç bırakmayacaktır. Aydın'daki üyelerimize sesleniyorum. Bu ihanete karşı, her bir kişiyi partimize katılmasını davet etmesini istiyoruz." Aytekin ayrıca, "CHP'nin gücü sayesinde yıllardır 'Topuklu Efe' naralarını atanlar, önüne bir dosya koyulduğu anda topuklayarak gidip AKP saflarına katılmayı tercih etme noktasına gelmişlerdir..." ifadelerini kullanarak, partisinin içinde direnenleri "hainlerle" özdeşleştiren bir mesaj verdi. "AYDIN HALKI BUNU ANLATAMAZ" Gökan Zeybek ise açıklamalarında Özlem Çerçioğlu'nun yalnızca kendisinin değil, etrafındaki belediye başkanlarını ve meclis üyelerini de AKP'ye katma çabasında olduğunu öne sürdü. Zeybek, "Belli ki sadece kendisi geçmiyor. Beraberinde etkilediği belediye başkanlarını ve meclis üyelerini beraberinde götürmek istiyor" diyerek, bu hamleyi eleştirdi. Zeybek, Özlem Çerçioğlu’nun AKP’ye geçmesinin Aydın halkı tarafından kabul edilmeyeceğini belirtti: "Aydın'da insan içine çıkamayacağını herkes ona gösterecek. Bedel ödenen bir dönemde şahsi çıkar iddiası ile iktidar partisine gidiyor olmasını Aydın halkına anlatamayacak. Bugünlerden geriye bir direnenler kalacak." AYDIN'DA YENİ GÖREVLENDİRMELER YAPILDI CHP, Aydın’daki son gelişmelerin ardından yeni görevlendirmeler yaptı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Grup Başkanvekili olarak atanırken, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin de Aydın Belediyesi Grup Sözcüsü olarak görevlendirildi. CUMHURİYET