A
Admin
Yönetici
Yönetici
Aydın Ticaret Borsası, Türk Patent ve Marka Kurumu ile imzaladığı iş birliği protokolü kapsamında önemli bir projeyi hayata geçirdi. Türkiye’deki ticaret borsaları arasında bir ilki gerçekleştiren Aydın Ticaret Borsası, “Sınai Mülkiyet Danışma Birimi”ni kurarak markalaşma, patent, tasarım ve faydalı model gibi alanlarda ücretsiz danışmanlık hizmeti vermeye başladı. Markalaşma Sürecine Kurumsal Destek Yeni kurulan danışma birimi, özellikle Aydın Ticaret Borsası üyeleri olmak üzere birçok firmaya sınai mülkiyet hakları konusunda rehberlik edecek. Marka tescilinden patent başvurularına, coğrafi işaret süreçlerinden lisans işlemlerine kadar pek çok konuda teknik destek sunacak birim; ulusal ve uluslararası başvuru süreçlerinde karşılaşılan teknik, hukuki ve prosedürel sorunlara da çözüm odaklı yaklaşacak. “İşletmelerin Fikri Sermayesini Koruyacağız” Proje hakkında açıklamalarda bulunan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Sınai Mülkiyet Danışma Birimi’nin sadece bir danışmanlık noktası olmadığını, aynı zamanda yerel kalkınmayı destekleyen, markalaşmayı teşvik eden ve ekonomik büyümeyi hedefleyen vizyoner bir adım olduğunu vurguladı. “Tescillenmemiş bir marka ya da korunmayan bir tasarım, firmalar için ciddi riskler oluşturur. Bu bilinçle yola çıkarak, ülke genelinde bir ilki gerçekleştirdik. Danışma birimimiz, tüm firmalara ücretsiz destek sunacak. Amacımız, işletmelerin fikri sermayelerini güvence altına almaları, daha donanımlı ve bilinçli şekilde ilerlemelerini sağlamaktır,” diyen Çondur, özellikle coğrafi işaretli ürünlerden yenilikçi tasarım projelerine kadar geniş bir alanda destek vereceklerini kaydetti. Eğitim ve Seminer Programları Yolda Sınai Mülkiyet Danışma Birimi’nin önümüzdeki dönemde bilgilendirici seminerler, eğitim programları ve bire bir danışmanlık oturumlarıyla daha da etkin bir yapıya kavuşturulması hedefleniyor. Bu sayede, Aydın iş dünyasının fikri mülkiyet hakları konusunda daha bilinçli hale gelmesi ve rekabet gücünün artırılması amaçlanıyor. Bülten