Ayda 14 gün katılana 15 Bin TL! 2026 İŞKUR Gençlik Programı Başvuruları başladı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
2025-2026 eğitim öğretim döneminde üniversite öğrencileri, hem okulda eğitim alıp hem de çalışma fırsatı bulacakları İŞKUR Gençlik Programı ile tanışıyor. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından detaylandırılan program, gençlere hem gelir desteği hem de iş gücü deneyimi sunuyor.

AYDA 5 GÜN 5 BİN, 14 GÜN 15 BİN TL DESTEK

İŞKUR Gençlik Programı’na katılan öğrenciler, haftalık azami 3 gün çalışarak eğitimlerine devam edebilecek. Günlük 1.083 TL ödeme yapılacak; ayda 5 gün katılan öğrenciye 5.415 TL, 14 gün katılan öğrenciye ise 15.162 TL destek sağlanacak. Program süresince öğrencilerin kısa vadeli sigorta primleri de işveren tarafından yatırılacak.

KİMLER BAŞVURABİLİR, NASIL KATILIR?

Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında örgün eğitim gören aktif öğrenciler başvurabilecek. Hane geliri 3 asgari ücretin altında olan öğrenciler öncelikli olacak. Başvurular, İŞKUR Gençlik Platformu veya İŞKUR Mobil Uygulaması üzerinden yapılacak. Başvuru sürecinin Ekim ayında başlaması öngörülüyor.

ÖĞRENCİLER İŞ HAYATINA HAZIRLANIYOR

Bakan Işıkhan, programın gençlerin iş gücü piyasasına adaptasyonunu hızlandıracağını belirterek, “Cep harçlıklarına kısmen destek vereceğiz. Mülakat teknikleri, CV hazırlama, iş arama motivasyonu, halkla ilişkiler ve finansal okuryazarlık derslerini bu programda vereceğiz. Üniversite öğrencilerimiz okurken aynı zamanda kendi alanlarında çalışma deneyimi kazanacak.” dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR VE SOSYAL PROJELERE DESTEK

Program, öğrencilerin kampüslerde ağaçlandırma, geri dönüşüm, enerji verimliliği, sosyal ve kültürel faaliyetler, akademik ve idari destek, dijital dönüşüm, inovasyon ve girişimcilik ekosistemi gibi projelerde görev almasını sağlayacak. Katılımcılar, program süresince başka bir işte sigortalı olabiliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN MÜJDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programın bu yıl 200 bin, gelecek 4 yıl boyunca ise toplam 1 milyon üniversiteli gence ulaşmasının hedeflendiğini açıkladı. Erdoğan, “Gençler eğitimini sürdürürken kendilerini geliştirecek birçok alanda programa dahil olabilecek. Her üniversitenin kendi öğrencileri haftalık azami 3 gün katılım sağlayacak ve 14 gün katılacak öğrenciler 15 bin TL destek alacak.” ifadelerini kullandı.

Geri