Avrupa’da meslekî eğitimde İzmir damgası

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Erasmus+ Meslekî Eğitim Akreditasyonu kapsamında gerçekleştirdiği projelerle, meslekî eğitimde Avrupa düzeyinde söz sahibi olmaya devam ediyor. 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde yüzlerce öğrenci ve öğretmen, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, Finlandiya ve İspanya gibi ülkelerde önemli eğitim faaliyetlerine katıldı. Öğrenciler Avrupa’da Stajla Geleceğe Hazırlanıyor Proje kapsamında farklı meslek alanlarından öğrenciler, kısa ve uzun dönemli staj programlarına dahil edildi. Bilişim teknolojileri, elektrik-elektronik, gıda, tarım, kimya, makine, motorlu araçlar ve yenilenebilir enerji gibi alanlarda uygulamalı eğitim alan öğrenciler, meslekî becerilerini geliştirmenin yanında Avrupa’daki iş kültürünü tanıma ve farklı sistemleri yerinde gözlemleme fırsatı buldu. Öğretmenler Avrupa’nın Eğitim Sistemini Yerinde İnceledi Sadece öğrenciler değil, öğretmenler de yürütülen projelerden fayda sağladı. Avrupa’daki kurumlarda yapılan işbaşı gözlem faaliyetleriyle eğitimciler, farklı ülkelerdeki meslekî eğitim uygulamalarını yakından tanıma şansı elde etti. Ayrıca bazı öğretmenler ev sahibi kurumlarda ders vererek, Türkiye’nin başarılı uygulamalarını Avrupa’ya tanıtma görevini üstlendi. İl Müdürü Yahşi: “Avrupa ile entegre bir vizyon hedefliyoruz” İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada projelerin sadece meslekî becerileri değil, öğrencilerin kültürel ve sosyal yetkinliklerini de geliştirdiğine dikkat çekti. Yahşi, “Amacımız, İzmir’deki meslek liselerini sadece iş gücü üreten kurumlar olmaktan çıkarıp, Avrupa ile entegre olmuş, yenilikçi ve vizyon sahibi eğitim merkezlerine dönüştürmek. Daha fazla öğrenci ve öğretmeni Avrupa’ya göndererek bu deneyimi yaygınlaştırmak istiyoruz,” dedi. Meslekî Eğitimde Uluslararasılaşma Hedefi İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü bu projeler, Türkiye’nin meslekî eğitimde uluslararası standartlara ulaşma çabasının somut örneklerinden biri olarak görülüyor. Gençlerin teknik bilgiyle donatılması, kültürel etkileşim içinde özgüven kazanmaları ve uluslararası iş gücünde rekabet edebilir bireyler hâline gelmeleri, bu projelerin en önemli çıktıları arasında yer alıyor. Bülten

Geri