A
Admin
Yönetici
Yönetici
Bir dönem arıcılar tarafından önemsiz görülerek çöpe atılan arı ekmeği, bugün yüksek besin değeriyle adeta altın değerinde alıcı buluyor. Zengin protein içeriği ve amino asit çeşitliliği sayesinde sağlıklı beslenme trendlerinin vazgeçilmezi haline gelen arı ekmeği, kilosu 3 bin liradan satışa sunuluyor. Özellikle diyet yapanlar ve bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler tarafından tercih edilen bu doğal ürün, arıcılar için de yeni ve kazançlı bir gelir kaynağı oldu. Arı ekmeği, arıların polenleri toplayıp kendi enzimleriyle fermente etmesiyle oluşuyor. Bu doğal süreç, ürüne yüksek enerji ve bağışıklık destekleyici özellikler kazandırıyor. 25 yıldır arıcılıkla uğraşan Engin Ekinci, "Eskiden değersiz görülüp çöpe atılan arı ekmeği artık hem arıcılar için önemli bir gelir kapısı hem de sağlıklı yaşamın vazgeçilmez destekçisi" diyor. Ekinci, arı ekmeğinin protein açısından ne denli zengin olduğuna dikkat çekerek, "Bir çay kaşığı arı ekmeği, bir kilogram etle eşdeğer protein içeriyor" ifadesini kullandı. Ayrıca arı ekmeğinin, akciğer rahatsızlıklarından eklem ağrılarına kadar pek çok sağlık problemine iyi geldiği konusunda da bilimsel çalışmaların arttığını belirtti. Günümüzde, sadece alternatif tıpta değil, günlük beslenme takviyesi olarak da rağbet gören arı ekmeği, doğal ve sağlıklı yaşam arayışında olanlar için adeta bir şifa kaynağı olarak öne çıkıyor. (Gerçekgündem)