Arda Güler’den Dünya Kupası mesajı: “Gitmek en büyük hedefimiz”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
A Milli Futbol Takımı’nın genç yıldızı Arda Güler, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda yarın Konya’da oynanacak İspanya maçı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. 20 yaşındaki oyuncu, hedeflerini ve maç öncesi stratejilerini paylaştı.

İSPANYA’YA SAYGI, AMA KORKU YOK

Arda Güler, İspanya’nın son 25 maçta mağlup olmadığını hatırlatarak, milli takım olarak özgüvenli olduklarını belirtti:

“Son oynadıkları 25 maçın hiçbirini kaybetmemişler. Ama biz de kendimizin neler yapabileceğini biliyoruz. Topa sahip olacaklar. Sürekli şans oluşturmaya çalışacaklar. Topu kaptırdıklarında pres yapmaya çalışacaklar ama biz de bunun üstesinden gelebilmek için elimizden geleni yapacağız.”

HIZLI GEÇİŞLERLE ETKİLİ OYUN

Güler, topu kaptıkları anda hızlı ve etkili geçişler yapmayı planladıklarını ifade etti:

“Çok fazla baskı yapılırsa oyunu önde oynayabileceklerini söyledik. Onlara da saygı göstermemiz gerekiyor çünkü topa sahip olmaya çalışacaklar. Ama biz topu kaptığımız yerde hızlı oynayarak etkili geçişler yapabiliriz. Yarın da inşallah birkaç tane böyle geçiş yapabiliriz.”

DÜNYA KUPASI’NA GİTMEK HEPİMİZİN ORTAK HEDEFİ

Genç futbolcu, bireysel ve takım hedeflerini de net bir şekilde ortaya koydu:

“Bireysel olarak da, milli takımla beraber tabii ki oraya gitmek en büyük hayalimiz. Çünkü çok uzun yıllar önce gitmiştik. Yarın da bunun için çok önemli bir maç. Maç maç bakmaya çalışıyoruz. Yolun sonunda nereye gidebileceğimizi söyleyemem ama tabii ki Dünya Kupası’na gitmek en büyük hedefimiz.”

YAMAL İÇİN DE İYİ DİLEKLER

Arda, gazetecilerin Lamine Yamal sorusuna ise olgun bir yanıt verdi:

“Yamal ile ilgili çok fazla söyleyeceğim bir şey yok. Çünkü aynı mevkilerde oynamıyoruz. Karşılaştırmak çok doğru olmaz. Anlıyorum karşılaştırmaları. O Barcelona'da oynuyor, ben Real Madrid'de oynuyorum. Ama Yamal için de en iyisini diliyorum.”

Geri