Apple’ın gizli projesi ortaya çıktı: Akıllı evlere özel işletim sistemi

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Teknoloji devi Apple, uzun süredir akıllı ev sistemlerine yönelik çalışmalar yürütüyor. Bloomberg yazarı Mark Gurman’ın aktardığı bilgilere göre şirket, “Charismatic” kod adına sahip yeni bir işletim sistemi geliştiriyor. Bu yeni yazılımın, akıllı evlerde tüm cihazların merkezî yönetimini sağlamak amacıyla tasarlandığı belirtiliyor.

iPAD VE HOMEPOD’U BİR ARAYA GETİRECEK

Apple’ın yeni işletim sistemiyle birlikte iPad ve HomePod gibi cihazların tek merkezden yönetilebilmesi bekleniyor. Bu sayede ev otomasyonu daha entegre bir yapıya kavuşacak. Gelen bilgilere göre bu ürünün 2026 yılında piyasaya çıkabileceği öngörülüyor.

YAPAY ZEKA VE SİRİ ODAKLI OLACAK

Yeni sistemin yapay zekâ entegrasyonu ve Siri desteğiyle güçlendirilmesi planlanıyor. Apple’ın hedefi, yalnızca akıllı evleri kontrol eden bir platform sunmak değil, aynı zamanda günlük yaşamı kolaylaştıran bir dijital asistan geliştirmek.

MASAÜSTÜ ROBOTTA KULLANILACAK

Apple’ın planları arasında dikkat çeken bir diğer detay ise masaüstü robot projesi. Şirketin, 2027 yılına kadar yeni işletim sistemini bu robotlarda kullanmayı hedeflediği ifade ediliyor.

CUMHURİYET

Geri