AÖF Yaz Okulu Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
2024-2025 öğretim yılı yaz okulu süreci, öğrenciler için hem eksik derslerini tamamlama hem de mezuniyetlerini hızlandırma fırsatı sunuyor. Peki, AÖF yaz okulu sınavı ne zaman? Yaz okulu sınavı nasıl yapılacak? İşte bu yazımızda, sınav tarihi, kayıt süreci, sınav yerleri ve diğer önemli detayları kapsamlı bir şekilde ele alacağız…

AÖF Yaz Okulu Sınavı Ne Zaman?

AÖF yaz okulu sınavı ne zaman sorusu vatandaşların radarına girdi, Anadolu Üniversitesi tarafından açıklanan 2024-2025 öğretim yılı akademik takvimine göre, AÖF yaz okulu sınavı 16 Ağustos 2025 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Sınav, saat 14:00’te başlayacak ve her ders için 20 sorudan oluşan bir test formatında uygulanacak.

AÖF Yaz Okulu Kayıt Süreci

Yaz okulu sınavına katılabilmek için öncelikle kayıt işlemlerinin tamamlanması gerekiyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri için 2024-2025 öğretim yılı yaz okulu kayıtları 30 Haziran 2025 Pazartesi günü saat 10:00’da başlamış ve yoğun talep nedeniyle 9 Temmuz 2025 Çarşamba günü saat 22:00’ye kadar uzatılmıştı.

Sınav Giriş Belgeleri İletişime Açılıyor

Ders seçimi yapılmadan ödeme bilgileri oluşmayacağından, öğrencilerin bu adımları eksiksiz tamamlaması gerekiyor. Kayıt yenileme ve ders seçimi işlemlerini tamamlayan öğrenciler, sınav merkezi tercihlerini de 4 Temmuz 2025 tarihine kadar aynı sistem üzerinden güncelleyebildi. Sınav giriş belgeleri ise genellikle sınavdan yaklaşık 15 gün önce, yani Ağustos 2025’in ilk haftasında erişime açılması bekleniyor.

Yaz Okulu Sınavı Nasıl Yapılacak?

Yaz okulu sınavı nasıl yapılacak sorusunun yanıtı, AÖF yaz okulu sınavları, diğer dönem sınavlarından farklı olarak tek bir oturumda gerçekleştiriliyor. Sınavlar, Cumartesi günü öğleden sonra saat 14:00’te başlıyor ve Türkiye genelinde belirlenen sınav merkezlerinde yapılıyor. Öğrencilerin sınav giriş belgesinde belirtilen il, ilçe, bina, salon, tarih ve saatte sınava girmesi zorunlu.

Sınav Hazırlığı ve Öneriler

AÖF yaz okulu sınavına hazırlanırken, öğrencilerin Anadolum eKampüs platformunda sunulan güncel ders kitaplarının PDF versiyonlarını kullanması gerekiyor. Sınav soruları, bu içeriklere dayalı olarak hazırlanmaktadır. Ayrıca, derslerin gün ve saatlerini öğrenmek için Canlı Ders Takvimi’ni kontrol etmek faydalı olacaktır.

Geri