Anne sütü, ani bebek ölüm riskini nasıl azaltıyor mu? Emzirme sadece beslenme değil: Anne-bebek bağının temeli

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gizem Adan Uğurlu, anne sütünün bebekler için hayati önem taşıdığını belirterek, “Anne sütü bebeğin gelişimi için çok önemlidir. Ani bebek ölüm riskini azaltır. İleride kronik hastalıklara karşı koruyucu bir görevi de bulunmaktadır” dedi. EMZİRME HEM BESLENME HEM DUYGUSAL BAĞDIR Dr. Uğurlu, 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, anne sütünün sadece fiziksel besin değil, aynı zamanda anne ile bebek arasında duygusal bir bağ kurduğunu ifade etti. “İçerdiği antikorlar sayesinde ileride kronik hastalıklar, diyabet, obezite gibi hastalıkları daha az sıklıkla görüyoruz. Bunlar araştırmalarla da kanıtlanmış gerçek” diye konuştu. ANNE VE BEBEK DOSTU HASTANEDE EĞİTİM VE DESTEK SÜRÜYOR Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Laktasyon Polikliniği aracılığıyla annelere emzirme ve beslenme konularında destek verildiğini belirten Dr. Uğurlu, “Annelerimiz lütfen çekinmesinler. Kendilerini, eksik, yetersiz görmesinler. Kendilerine güvensinler mutlaka. Her anne bebeğini emzirebilir” ifadelerini kullandı. YANLIŞ BİLGİLERDEN ETKİLENMEYİN Dr. Uğurlu, özellikle çevreden gelen olumsuz yorumların annelerin özgüvenini zedeleyebileceğine dikkat çekerek, “Akrabalardan, yakın çevrelerden duyduğu sözlerden de etkilenmemeleri gerekir. Çünkü, doğamız gereği bebekler annesini mutlaka emebilir, yeterli şartlar da sağladığında” dedi. “HER ZAMAN ANNELERİMİZİN YANINDAYIZ” Anne ve Bebek Dostu Hastane unvanı taşıyan Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin annelere her konuda destek vermeye hazır olduğunu belirten Uğurlu, “Lütfen bizden yardım istemekten çekinmeyin” mesajı verdi. EĞİTİMLER GEBELİKTEN BAŞLIYOR Hastanede görevli hemşire Kadriye Baydoğan da Dünya Emzirme Haftası’nın önemine değinerek, gebelik sürecinden itibaren verilen desteği anlattı. “1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası, anne sütünün önemi ve emzirmenin teşviki için farkındalık oluşturmak amacıyla oluşturulmuş bir faaliyet haftasıdır” dedi. LAKTASYON POLİKLİNİĞİNDE BİLİNÇLİ DESTEK Baydoğan, laktasyon polikliniğinde verilen eğitimlerin doğumdan sonra da sürdüğünü belirtti: “Doğum anında ten tene temasla desteğimize devam ediyoruz. Doğum servisimizde desteğimiz sonlanıyor. Yine laktasyon polikliniğine gelen annelerimize, anne sütü emzirme yöntemleri, anne sütü artırma yöntemleri, süt sağma şartları gibi yöntemler hakkında bilgiler veriyoruz.” ANNELERİN KAYGILARI AZALTILIYOR Laktasyon polikliniğinde sadece teknik destek değil, aynı zamanda duygusal destek de sağlandığını ifade eden Baydoğan, “Annelerin kaygılarını azaltmak için, onlara güven vermek amacıyla destekler sağlıyoruz. Tüm anneleri laktasyon polikliniğine bekliyoruz” açıklamasında bulundu. EN GÜZEL HEDİYE: ANNE SÜTÜ Kadriye Baydoğan, anne sütünün bebeğe verilebilecek en kıymetli armağan olduğunu vurgulayarak, emzirmenin sadece fiziksel değil, psikolojik faydalarının da altını çizdi.

Geri