A
Admin
Yönetici
Yönetici
Ege Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) yüksek lisans programı kapsamında geliştirilen “Akademide Kullanılan Yapay Zekâ Araçları Online Eğitim Platformu”nu tanıttı. Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Jale İpek’in yürüttüğü “Bilgisayar Destekli Eğitim Uygulamaları” dersi çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Belgin Arslan Cansever, akademisyenler ve lisansüstü öğrenciler katıldı. Yapay Zeka ve Akademik Eğitimde Yeni Dönem Tanıtımda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, yapay zekânın akademik ve profesyonel yaşamda artan önemine dikkat çekerek, bu alandaki eğitim ve araştırmaların artırılması gerektiğini vurguladı. Yapay zeka teknolojilerinin etik boyutunun ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Ersan, özellikle lisansüstü öğrencilerin bu alandaki çalışmalara teşvik edilmesinin önemine işaret etti. Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nden Teknoloji Odaklı Dönüşüm Vurgusu Enstitü Müdürü Prof. Dr. Belgin Arslan Cansever, üniversitelerin teknoloji temelli dönüşüm sürecinde öncü olması gerektiğini söyledi. Geliştirilen platformun, akademik bilgi ile teknolojiyi harmanlayarak hem teorik hem de pratik açıdan lisansüstü çalışmaların kalitesini yükselteceğini ifade etti. Yapay Zeka Okuryazarlığını Geliştirmeyi Hedefliyor Platformun geliştiricisi Prof. Dr. Jale İpek, 14 haftalık eğitim sürecinde ortaya çıkan platformun, lisansüstü öğrenciler, akademisyenler ve yetişkin bireylerin yapay zeka okuryazarlığını artırmayı amaçladığını belirtti. Ayrıca, platformun yapay zekâya dair önyargıları kırmayı ve etik konulara dikkat çekmeyi hedeflediğini, kullanıcı geri bildirimleri doğrultusunda sürekli geliştirileceğini söyledi. Katılımcılar Platformu Denedi Etkinlikte katılımcılara platformun kullanımı hakkında detaylı bilgi verildi ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Ölçeği öntest uygulandı. Araştırmacılar, “ai.pusulayazilim.com” adresi üzerinden platforma erişim sağlayabilecek. Bülten