AK PARTİ BUCA İLÇE TEŞKİLATININ İBRET VERİCİ ÇÖKÜŞÜ!

A

Admin

Yönetici
Yönetici
AK Parti İzmir İl Başkanlığına 31.03.2023 tarihinden itibaren dönemin il başkanı Kerem Ali Sürekli’nin milletvekili adayı olmasından dolayı boşalan koltuğa MÜSİAD eski Başkanlarından Sanayici İş Adamı Bilal SAYGILI atanmıştı Saygılı AK Parti İzmir İl Başkanlığına atandıktan sonra büyük bir gayretle çalışmış partiye küskünleri hızla partiye tekrar kazandırmış kırgınlıkları bitirmiş partinin içinde öbekleşmiş menfaat gruplarını tek tek ayıklamış AK Parti İzmir'e hızla bir ivme kazandırmıştı. Genel merkez tarafından ilçe kongrelerinde Buca ilçesine Cihangir Sağır aday gösterilmiş ve ilçe kongresinde yapılan yarışa tek aday olarak girmiş ve ilçe başkanı olarak o koltuğa oturmuştu. [related-posts id="5975" color="bg-primary"][/related-posts] YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DÖNER! Cihangir Sağır’ın AK Parti Buca ilçe başkanlığına seçilmesiyle beraber her şeyin daha güzel olacağını zanneden partililer hayal kırıklığına uğradı. Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Eski Bakanı İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu’nun Buca ilçesini ve köy ziyaretlerini ne kendi nede parti teşkilatına ait sosyal medyalarında özellikle yer vermeyen Cihangir Sağır, parti teşkilatından tepkileri üzerine çekmişti. SKANDALLAR BİTMİYOR... 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Parti genel merkezi ve Türkiye’de tüm il başkalıkları ve ilçe başkanlıkları genelde tüm teşkilatlar AK Parti tüzüğüne uyarken her hafta toplantı yapıp “milletin derdiyle dertlenirken” kurallar ve geleneklerden taviz vermezken ve özellikle İzmir’de il teşkilatının ivme kazandığı bir dönemde Buca ilçe başkanı Cihangir Sağır’ın bu çalışmalarını değerlendiren parti kurucuları Cihangir Sağır’ın bu siyaset tarzı adeta partiyi siyaseten sabote etmesi anlamına gelebileceği gibi bunun kabul edilir bir durum olmadığını bildirdiler. AK Parti’nin İzmir’deki en büyük ve en stratejik ilçesi olan Buca, uzun süredir ağır bir yönetim krizinin pençesinde. Temizeller Haber Merkezi’nin ulaştığı çarpıcı bilgilere göre, AK Parti Buca İlçe Teşkilatı tam 4 haftadır yönetim kurulu toplantısı yapamıyor! Parti içi kaynaklardan edinilen veriler ve deneyimli siyasetçilerin değerlendirmeleri, teşkilatın işlevsiz hale geldiğini ve mevcut ilçe başkanı Cihangir Sağır’ın partiye zarar veren bir yönetim anlayışı sergilediğini ortaya koyuyor. AK PARTİ TÜZÜĞÜNE AÇIKÇA AYKIRI! AK Parti’nin tüzüğüne göre ilçe yönetim kurulları düzenli olarak toplanmak zorundadır demesine rağmen yapılmayan bu toplantılar için konuşan parti kurucuları “Bu toplantılar yapılmazsa hem ilçe başkanının hem de yönetimin hukuki ve siyasi meşruiyeti ortadan kalkar. Siyaseten Cihangir Sağır ve ekibi artık fiilen düşmüş durumdadır. Her gün görevde kalmaları, AK Parti tabanına, Buca halkına ve teşkilatın alın teriyle çalışan neferlerine yapılmış bir hakarettir diye görüş bildirdiler!” EN SON TOPLANTI 20 MAYIS’TA! AK Parti tüzüğü gereği, ilçe yönetimlerinin düzenli şekilde toplanması ve karar süreçlerini bu toplantılar aracılığıyla yürütmesi gerekirken, Cihangir Sağır yönetimindeki Buca İlçe Teşkilatı, 20 Mayıs’tan bu yana toplanamadı. Aradan geçen bir ay boyunca yönetim kurulu üyelerine ne resmi çağrı yapıldı ne de teşkilat üyelerine bilgilendirme mesajı gönderildi. Bu durum, sadece tüzüğe aykırı değil; aynı zamanda AK Parti’nin kurumsal disiplinine ve teşkilat geleneklerine doğrudan bir ihanettir. PARTİ TÜZÜĞÜNE GÖRE YÖNETİM DÜŞMÜŞ DURUMDA! AK Parti’nin kendi tüzüğüne göre, düzenli olarak 3 toplantı gerçekleştirmeyen ilçe teşkilatları "fiilen düşmüş" sayılır. Bu kural hem ilçe başkanını hem de yönetim kurulunu bağlar. İlçe Başkanı Cihangir Sağır, kendi siyasi istikrarsızlığını ve iradesizliğini adeta partiye dayatmakta; yönetimsel dağınıklığı ile AK Parti’nin Buca’daki halk nezdindeki güvenini erozyona uğratmaktadır. KİBİR, İLGİSİZLİK VE EGONUN SİYASİ ÇÖKÜŞÜ! Cihangir Sağır’a yönelik parti içi tepkiler sadece yönetim kurulu toplantılarının yapılmamasıyla sınırlı değil. Partililer, vatandaşlar ve siyaset çevrelerinden gelen eleştiriler, ilçe başkanının eşini dostunu kamu kurumlarına yerleştirmesi, adam kayırmacılığı, insanları ötekileştirmeleri ,kibirli, kapalı, iletişimsiz ve randevu vermeme tavrına dikkat çekiyor. Bu yaklaşım, sadece kendi yönetimini felç etmekle kalmıyor; aynı zamanda AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın ve Genel Merkez’in itibarına doğrudan zarar veriyor. Kamuoyunda ve teşkilat içinde açıkça konuşulan bir diğer gerçek ise şu: Cihangir Sağır’ın siyasi vizyonsuzluğu ve bireysel hırsları, partinin Buca’daki potansiyelini tamamen boğmuş durumda. BU TABLO KABUL EDİLEMEZ! AK Parti, bu ülkenin en büyük siyasi hareketlerinden biri olarak, böylesi bir disiplinsizliği, basiretsizliği ve kurumsal çöküşü Buca gibi kritik bir ilçede görmezden gelemez. 4 hafta boyunca hiçbir toplantı yapılmaması, siyasi iletişimin kopması, partililerin dışlanması ve tabanın yok sayılması, yalnızca ilçe başkanının değil, teşkilatın tamamının siyasi meşruiyetini tartışmalı hale getirmiştir. BU BİR İHMAL DEĞİL, İL BAŞKALIĞINI BAŞARISIZ GÖSTERME HAREKETİDİR! Buca gibi büyük bir ilçede bir ay boyunca tek bir toplantı dahi yapılmaması, siyasi literatürde “sessizlik” değil, çöküş olarak tanımlanır. AK Parti’nin halkla en çok temas kurması gereken yerlerden biri olan Buca’da, teşkilat kelimenin tam anlamıyla kilitlenmiş, başkan ise ortadan kaybolmuştur. Vatandaş sorunlarını kime anlatacak? Mahalle başkanları kiminle koordinasyon kuracak? Seçim hazırlıkları, saha organizasyonları nasıl yürütülecek? Bu soruların cevabı yok! Çünkü Cihangir Sağır kendi egosu ve kişisel kibrine kapılmış, parti ahlakını hiçe saymıştır. Cihangir Sağır’ın yönetimi artık sadece başarısız değil, parti tarihine geçecek ölçüde zarar verici bir yönetim biçimine dönüşmüştür. Dört haftadır toplantı dahi yapamayan bir teşkilat, sadece işlevsiz değil, halktan ve siyasetten kopmuştur. Bu koltukta kalmak, bir başarı değil; siyasi bir ayıptır. SİYASİ SORUMLULUK ALINMALI... İZMİR İL BAŞKANI BİLAL SAYGILI BU SORUMSUZLUĞA MÜDAHALE ETMELİ! TEMİZELLER OLARAK SORUYORUZ! BU BAŞARISIZLIK BİLAL SAYGILI’YA YÖNELİK SİYASİ BİR OPERASYON MU? Cihangir Sağır ilçe başkanı olduktan sonra ilçe yönetim kurulu bugüne kadar kaç kez toplantı yaptı? Son bir ayda AK Parti Buca İlçe Teşkilatı neden 4 haftadır toplanamıyor? Buca İlçe Başkanı Cihangir Sağır, neden yönetimini bir araya getiremiyor? Tüzüğe aykırı şekilde işleyen bu yapıya neden hâlâ göz yumuluyor? Bu aymazlığın bedelini partiye gönül vermiş seçmen mi ödeyecek? Bu tablo, siyasi nezaketle değil, siyasi sorumlulukla çözülmelidir. AK Parti İzmir İl Başkanlığı ve AK Parti Genel Merkezi, Buca’daki bu keyfiyete daha fazla sessiz kalmamalı; gerekirse ilçe yönetimini fesh ederek, “Milletin derdiyle dertlenen, hoşgörülü, mütevazi, Hz. Mevlana’nın dediği gibi“ “Mum olmak kolay değildir. Işık saçmak için önce 'yanmak' gerek.” Cümlesini destur edinmiş bir yapı ile yoluna devam etmelidir. PARTİYE DEĞİL, KOLTUĞA SADAKAT! Görünen odur ki Cihangir Sağır, partisinin davasına, kadrolarına ve seçmenine değil; yalnızca kendi koltuğuna, egosuna ve siyaseten abilerine sadıktır. Bu sadakatin faturası ise her geçen gün, AK Parti’nin Buca’daki oy oranına ve halkla bağlarına kesilmektedir ve en önemlisi partisini adeta arkadan hançerleyen partinin disiplin kurallarını ve tüzüğünü takmayan Cihangir Sağır’ın arkasında siyaseten kim ve kimlerin olduğudur. Bu isimler unutmasın ki Cihangir Sağır’ın başarısızlığının ve siyaseten ihanetin suç ortaklarıdır. BU BAŞARISIZLIK BİLAL SAYGILI’YA YÖNELİK SİYASİ BİR OPERASYON MU? Buca’daki teşkilat krizi sadece Cihangir Sağır’ın yönetim beceriksizliğiyle açıklanamayacak kadar derin. Parti kulislerinde giderek daha fazla dile getirilen iddiaya göre, bu tablo; İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın teşkilattaki her gün yükselen etkisini ve partinin her gün İzmir’de sahada kazandığı ivmeyi kırmaya yönelik bir "siyasi oyun" olabilir. Bilal Saygılı’nın göreve geldikten sonra teşkilata kazandırdığı ivmenin, bazı gruplar tarafından rahatsızlıkla karşılandığı ve bu başarının gölgelenmek istendiği ileri sürülüyor. Cihangir Sağır’ın etkisiz yönetiminin perde arkasında, Saygılı’yı başarısız gösterme amacı taşıyan bilinçli bir tercihin olabileceği konuşuluyor. Eğer bu iddialar doğruysa, Buca'da yaşanan yönetim zaafı, sadece yerel bir kriz değil; aynı zamanda il teşkilatı içindeki güç mücadelelerinin bir yansımasıdır. Bu durum hem partinin kurumsal yapısını hem de 2028 seçim sürecine hazırlık aşamasındaki stratejik pozisyonlarını doğrudan etkileyebilir. Temizeller Haber Merkezi olarak, bu sorumsuzluğun sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğimizi bildiririz.

Geri